Bakan Ersoy mesajında, "Gururla ve sevinçle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını idrak ettiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz. Tarihin en zor şartlarında bağımsızlığını muhafaza ederek mazlum milletlere umut olan ülkemizin hedeflerine ulaşması için gece gündüz demeden çalışıyor, kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. 2023 yılı içinde özellikle kültür ve sanat alanında ülkemize değer katan çok önemli çalışmaları milletimizin hizmetine sunduk. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanı ülkemizde ağırlayarak turizmin parlayan yıldızı haline geldik." dedi.

Ersoy mesajında şunları kaydetti:

"Tüm bu olumlu gelişmelerin yanında 6 Şubat’ta tarihin en büyük afetlerinden birini yaşarak on binlerce vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü hala yüreğimizde hissediyoruz. Bu vesileyle asrın felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelelerine sabır diliyorum.
Ayrıca 2023 yılında tüm dünyanın gözleri önünde insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlarından birini yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Küresel şiddet sarmalından kurtulmak için sanatın bizleri pekiştiren barışçıl çağrısına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu önemle belirtmek istiyorum. Yeni yıl adalet ve merhamet duygusunun tüm dünyayı kaplaması için cesur adımların atıldığı barış dolu bir hayatın başlangıcı olmalıdır. Böyle bir dünyayı inşa etmek için herkesin elinden geleni fazlasıyla yaptığı mutluluk ve huzur dolu yeni bir yıl dilerim. 2023’ü geride bırakıp 2024’e girdiğimiz bugünde tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyor, 2024’ün huzur, mutluluk ve güzelliklerle dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum."

Hibya Haber Ajansı