Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in döneminde kurulan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın iş birliğiyle yürütülen ve halkı doğayla bütünleştiren Yaşayan Parklar vatandaşların memnuniyetini artırıyor.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı, "Sağlığı Geliştiren Parklar" projesiyle de yurttaşlara farklı bir hizmet sunuluyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzmanları, beslenme, ilkyardım, fiziksel aktivite, kazalar ve korunma yolları, psikososyal sağlık gibi konularda ücretsiz eğitimler verdi.

Programda konuşan Neptün Soyer, İzmir’de sağlıklı gıdaların üretilmesiyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin, İzmir’in köylerinde üreticilere sağlıklı gıdayı nasıl üretebileceklerine yönelik eğitimler verdiklerini söyledi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürü Banu Erdal da “Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak 3 ay kadar önce yaşayan parklarımızda ve İzmir’in tüm parklarında Sağlığı Geliştiren Parklar’ adı altında bir proje başlatmaya karar verdik.'' dedi.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Planlama Proje Şube Müdürü Volkan Barbaros ise “Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın temel sorumluluğu İzmir’de yeni parklar üretmek ve mevcut parklara vatandaşların kullanımı için bakabilmek. Yeni tasarlanmış bir park burası. Cittaslow parkı. Belediye’nin farklı birimleri de bu parkın tasarımına eşlik etmiş. Bu parkların temel amaçlarından bir tanesi buna benzer etkinliklere ev sahipliği yapabilmek aslında. Bu etkinlikte özellikle arka mahallelerdeki parkları daha fazla seçmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı