Çin Medya Grubu’na (CMG) bağlı Çin Global Televizyon Ağı (CGTN) tarafından küresel internet kullanıcıları arasında gerçekleştirilen son ankete katılanların yüzde 93’ü, ABD ve Japonya’nın savunma bütçelerinin hep tarihi rekor kırmalarından ciddi endişe duyuyorlar.    

Ankete katılanlar, ABD ve Japonya’nın savunma bütçelerinde görülen rasyonel olmayan artışın bölgesel istikrarsızlığı kışkırtabileceğini, Doğu Asya ve hatta tüm dünya ülkelerinde yeni tur askeri rekabete yol açabileceğini savunuyor. Ankete katılan bir internet kullanıcısı, sosyal medyada “ABD ve Japonya’nın askeri genişlemeyi devam ettirmeleri diğer ülkelerin endişe duymalarına neden olabilir. ABD ve Japonya’nın askeri genişlemesi, Asya’da istikrar ve güvenliğe tehdit oluşturabilir.” şeklinde bir yazı paylaştı.

Ankete katılanların yüzde 96.2’si de savaşın kazançlı tarafı olmayacağına işaret ederek, tüm dünya ülkelerinin savaşa karşı çıkmak için net bir tutum sergilemeleri gerektiğini savundu.

CGTN’nin İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça platformlarında yayınlanan söz konusu ankete dünya genelinde 33 bin 984 internet kullanıcısı katıldı.  

Hibya Haber Ajansı