İzmir olarak Lonely Planet’in 2024 için seçtiği seyahat edilmesi gereken “En İyi Şehirler” listesinde yer almaktan çok onur duyduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, “Ayrıca Türkiye’den bu listeye giren tek şehir olmamız ise gurur verici bir haber. İzmir’i dünya ve turizm kenti haline getirme vizyonumuz kapsamında birçok önemli adımlar attık. Ev sahipliği yaptığımız uluslararası etkinlikler, turizm alanında aldığımız ödüller ile kentimiz adını dünyaya duyurduk. Dünyada turizm hareketinin durduğu pandemi sürecine rağmen turizmde çalışmalarımıza devam ettik ve meyvelerini almaya başladık.” şeklinde konuştu.

2024 yılında yapılacak çalışmalara da değinen Başkan Soyer, “Turizme yönelik çalışmalarımıza aynı hızda devam edecek.  Kentimiz içinde yeni destinasyonlar oluşturup rehberlerimizle paylaşacağız. Sürdürülebilir turizm ve kruvaziyer turizmi ile ilgili çalışmalarımızın meyvelerini 2024’e alacağız.  2023 yılında İzmir Limanı’na 31 gemi geldi.  2024 yılı için 69 gemi rezervasyon yaptırmış durumda. İzmir - Midilli seferlerimiz bu yaz da devam edecek. Bunun yanı sıra İzmir - Samos seferlerine de başlıyoruz.” dedi. 

İzmir’deki turizm sektörünün temsilcileri de Lonely Planet’in listesine Türkiye’den tek şehrin İzmir olmasının kentin tanıtılması için önemli rol oynayacağını ifade etti.

TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç İzmir’in Türkiye’nin turizm şehri olduğunun altını önemle çizerek, “Son dönemde gastronominin Urla’da çokça gelişmesi, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, Efes Ören Yeri, Meryem Ana Evi, Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Bazilikası, Çukuriçi Höyük olmak üzere toplam dört bileşenle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. ” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı