Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, hazırladığı 2024 Kültür ve Sanat Sezonu takvimi ile Diyarbakırlıları etkinlikler ile buluşturacak.

3 Ocak Çarşamba günü “Eskimeyen Ezgiler” programı ile başlayacak olan Ocak takvimi çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

İki yıldır devam eden ve her ay farklı bir mekanda gerçekleştirilen Kitap Mezadı devam edecek. Vatandaşların özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilmesi ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satmak için düzenlenen mezatta, okurlar kitaplarını satma veya başka kitaplarla değiştirme imkanı bulacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Suriçinde bulunan Dengbej Evi’nde sanatseverlere Dengbej dinletisi sunacak. Dengbejler pazartesi hariç haftanın altı günü Dengbej Evi’ni ziyaret eden vatandaşlara, birbirinden güzel kilamları seslendirecek.

Hafta sonları iki yeni film gösterimde olacak. Çocuklar her hafta Cumartesi ve Pazar günü saat 13.00’te Kediler Müzede ve 15.00’te Kayıp Prenses filmini ücretsiz bir şekilde izleyebilecek. Ayrıca çocuklara yönelik tiyatro ve opera gösterileri de olacak.

Hibya Haber Ajansı