Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının karşısına çıkan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul bahçelerinin değerlendirmesi projesini hatırlatarak sürece ilişkin bilgiler verdi. İduğ, “Bu proje İzmir’de 11 ilçede uygulanıyor. Belediyemize de  Ekim 2022’de bakanlık tarafından bir müracaat geldi. Bu müracaat bizim 5 Aralık 2023’te ruhsat vermemiz ile sonlandı. Biz ilgili ruhsatı anıtlar ve sit kurulundan onay aldıktan sonra verdik. İmar alanında ve eğitim alanı içerisindeki bir yere ruhsat vermek yükümlülüğümüzdür. Bu ruhsatı vermeme gibi bir lüksümüz de yok.” dedi.

Kesinlikle ağaç kesme yok

Projenin ne olarak yapıldığının kendileri dışında bağımsız bir konu olduğunu olduğu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Biz sadece inşaat ruhsatı vermekte yetkiliyiz ve herşey tamamen yasal bir şekilde yapıldı. Yani ruhsatla ilgili olan bir sorun yok, mühürleme yok, hatanın düzeltilmesi ile ilgili bir çalışmamız var. Zaten inşaat imar alanı ve eğitim alanı içerisinde. Biz ruhsatı verdik ancak ölçümleri yaptığımızda inşaatta 7 metre kayma olduğunu tespit ettik. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var, kesinlikle ağaç kesme yok, koruluk alanda inşaat yok. 7 metrelik kaymayla ilgili düzeltme yazısını ilgili makamlara ilettik. Bu inşaatın yeni projeyle tekrar devam etmesi mümkün ama bize tekrar müracaat edilmesi gerekiyor. Onunla ilgili tüm yazışmaları yaptık” diye konuştu.

 Eğitime desteğe her zaman hazırız

Bornova Belediyesi açısından bir sorun olmadığını, konuyla ilgili tüm detayları CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de aktardığını belirten Başkan İduğ, eğitime her zaman önem verdiklerini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

“O bölgede yani Mevlana Mahallesi’nde anaokuluna ihtiyaç varsa biz Bornova Belediyesi’ne ait olan arazileri tahsis edebiliriz. Bornova Belediyesi olarak 5 yıl içerisinde 14 tane Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi açtık, 9 tanesi de hazır. 0-3 yaş arası çocuklar için de Bebek Okulumuzu dün itibariyle hizmete soktuk. Hangi kurum olursa olsun eğitime her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz”

Hibya Haber Ajansı