Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın basına yansıyan yazışmalarına da değinen Ali Babacan, “Geçen gün basında görmüşsünüzdür. Ne oluyor? Meclis’te bir bakan yardımcısı, telefonunu açmış, şöyle telefonunu karıştırıyor. Telefonun içerisinde torpil listesi var. Ona torpil, buna torpil, karıştırdıkça torpil. Gazeteciler de onu çekmiş mi, akşam haberlere de düştü mü? Üstelik, telefonunda torpil listesi olan insan, bakan yardımcısı, sözüm ona adalet dağıtması gereken bir kurumda bakan yardımcısı. Nereden nereye? Hey yavrum hey. Adalet dağıtmaktan sorumlu olan kurumda bakan yardımcısı olacaksın, ondan sonra millete nasıl torpil dağıtacağının listesini karıştıracaksın. Bu, koskoca bir torpil ve kayırma şebekesinin basına yansıyan sadece küçük bir örneği arkadaşlar.”dedi.

“Kendilerinden gördüklerini işe alıp, kendilerinden görmediklerini kapıya bırakmıyor mu bunlar?” diyen Babacan şunları söyledi:

“Niğde siz şahit misiniz, ‘Mülakatı kaldıracağım’ demedi mi, şahit misiniz? Ne oldu? Mülakat aynen devam ediyor mu? Yine kayırmacılık aynen devam ediyor mu? İşine geleni, kendilerinden gördüklerini işe alıp, kendilerinden görmediklerini kapıya bırakmıyor mu bunlar? ‘Hak’ diyordu, ‘davamızın pusulası adalet’ diyordu. Seçimden önce söz verdi, sonra yapmadı. Madem öyle, madem bütün bunlardan vazgeçti, bari diyorum ki onlara; artık siz bu insanları oyalamaktan vazgeçsin. Çıksın söylesin, desin ki, ‘Her bir köşeye bana biat edenleri yerleştireceğim arkadaş’ desin. ‘Boşuna mülakatlara girmekle uğraşmayın gençler. Benim partime üye değilseniz, siz işe girmeyi ancak rüyanızda görürsünüz’ desin. Çıksın söylesin: ‘Ben ve arkadaşlarım, sizin ekmek kazanma hakkınıza ipotek koyduk’ desin.”

 

Hibya Haber Ajansı