Şanlıurfa’da kalp damarlarında yaygın kireçlenme olan 56 yaşındaki Halil Kırmızı’ya yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. 

 

Yaptığı başarılı operasyonlara bir yenisi daha ekleyen Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, hastalara umut olmaya devam ediyor. 

 

Şanlıurfa’da yaşayan 56 yaşındaki Halil Kırmızı kalp ağrısı şikâyeti ile Harran Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Kardiyoloji ekibi tarafından yapılan kontrollerin ardından 56 yaşındaki hastanın anjiografisinde koroner damarlarının yoğun kalsifik (kireçli) olduğu görülmesi üzerine kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile temizleme sonrası balon ve stent takılarak hasta taburcu edildi. 

 

Operasyonu gerçekleştiren Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Kardiyoloji ekip üyesi Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak, “56 Yaşındaki H K’nın yapılan anjiografisinde koroner damarlarının yoğun kalsifik (kireçli) olduğu görülmesi üzerine ileri işlem için kliniğimize yönlendirildi. Kardiyoloji konsey değerlendirmesi sonucu kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile temizleme sonrası balon ve stent uygulamasına karar verdik. Önce kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile damar içerisindeki kalsifik bölgeler temizlendi. Sonrasında başarılı stent uygulaması ile işlem tamamlandı. Takiplerinde problemi olamayan hastamızı taburcu ettik” dedi. 

 

Harran Üniversitesi hastanesi olarak bu tür vakalarda vatandaşlarımızın il dışına gitmelerine gerek olmadığını ifade eden Prof. Dr. Altıparmak, “Bu şekilde damarlarında yoğun kireç olan hastalara Girişimsel Kardiyoloji ekibimizce başarılı bir şekilde rotablatör uygulamaları devam etmektedir. Hastalarımızın il dışına gitme ihtiyacı duymadan Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde bu işlemleri yapmak Şanlıurfa İlimiz adına büyük bir kazanımdır. Girişimsel Kardiyoloji Ekibimiz sorumlusu Doç. Dr. Zülkif Tanrıverdi olmak üzere Dr. Halil Fedai, Dr. Kenan Toprak hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

Prof. Dr. Altıparmak, hastanemizin bugünlere gelmesinde katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve başhekimimiz Doç. Dr. İdris Kırhan’a teşekkür etti. 

 

Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan 56 yaşındaki Halil Kırmızı. ise, “Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak hocamız başta olmak üzere sağlığıma kavuşmamda emeği geçen tüm hastane çalışanlarına minnettarım” dedi.