Dün pozitif açılış ile beraber 7875’e kadar yükselen BIST100 endeksinde gün içinde satış baskısı etkili oldu. Gelen satışlar ile gerileyen endeks günü %1.06 oranında değer kaybı ile 7736.26 seviyesinden tamamladı. Orta

vadeli düşüş trendinin üst bandı konumunda olan 7890 seviyesine yaklaşan hareket sonrasında gelen kar satışları etkili olurken, teknik göstergelerde sınırlı da olsa bozulma görüyoruz.

Bu nedenle özellikle son günlerde açılmış kısa vadeli pozisyonlar açısından daha temkinli kalınmasını ve stop-loss seviyelerinin yakın tutulmasını öneriyoruz.

Dün yaşanan geri çekilme sonrasında güne sınırlı tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 7634 ve 7890 seviyelerini kısa vadeli ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

Gün içinde hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olmasını beklediğimiz hissede 7634 desteğinin üzerinde dalgalı bir seyir görebiliriz.

Ancak beklentimizin aksine 7634 desteğinin kırılması endekste bozulmayı artırabileceğinden, bu seviyenin altındaki hareketlerde özellikle gün içi açılmış pozisyonlarda ısrarcı olunmamalı.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı