İlçenin her yanını gezen belediye ekipleri, sokak hayvanlarının beslenebilmesi için belirlenen noktalara yüksek proteinli mama bıraktı.

Kötü hava koşullarında can dostları unutmayacaklarını ifade eden belediye yetkilileri, sokak hayvanlarına mama desteğinin aralıksız olarak devam edeceğini söyledi. İlçede yaşayan vatandaşların da kapılarının önüne mama kapları koymaları konusunda çağrıda bulunan ekipler, çalışmanın tüm belediyelere örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının yanında olduklarını belirten Esenyurt Belediye yetkilisi Umur Kara; “İlçe genelindeki can dostlarımızın kötü hava koşullarından dolayı aç kalmamaları için onlara mama desteği sağlıyoruz. Esenyurt Belediyesi olarak belirlediğimiz noktalara, dostlarımızın beslenebilmeleri ve sağlıklı kalabilmeleri için besin değeri yüksek mamalar bırakıyoruz. Hayvan dostlarımızın gerekli tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, sokak hayvanlarının beslenmesi konusuna duyarlı olmaları ve evlerinin önüne bir kap mama ve su bırakmalarıdır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı