Tahıl rezervleri ve stratejik kaynaklar konusundaki ulusal çalıştay çerçevesinde açıklanan verilere göre, Çin’in, çok kötü meteorolojik koşullara karşın tahıl alımlarını 2023 yılında da 400 milyon tonun üzerinde tutarak istikrarlı bir tahıl piyasasını güvenceye aldı. 

Söz konusu çalışma konferansı sırasında, Tahıl Rezervleri ve Stratejik Kaynaklar Dairesi Yöneticisi Liu Huanxin, Çin’in bol tahıl rezervlerine sahip olduğunu ve ülkesinin depolama/kullanım oranının, uluslararası düzlemde yüzde 17-18 kadar olan eşiğinin çok üzerinde olduğunu bildirdi. 

Öte yandan Liu, ilgili Dairenin, uluslararası tahıl fiyatlarının dalgalı seyrine karşın, tahıl piyasasının istikrarını korumak için geçtiğimiz yılda tahıl rezervlerinin kapsamlı kontrole tabi tutulduğuna işaret etti. Çin, bu yıl da üretim, satın alma, depolama ve satış süreçlerini güvenceye almak için çabalarını eşgüdüm halinde yürütecek ve acil durumlarda tahıl tedarikini sağlama alma kapasitesini güçlendirmek için tahıl konusunda ivedi tepki sistemini destekleyecek.

Hibya Haber Ajansı