Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, TFF Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonundan itibaren 5 sezonluk projeksiyonla uygulanacak Süper Lig Oyuncu Uygunluğu detaylarını kararlaştırdığı toplantısında yeni kararlar aldı.

2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14'den 12'ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11'e düşürüldü.

Maç günü listesinde sınırlama olmayacak.

A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürüldü.

Yerli akademilerden yetiştirilen oyuncu zorunluluğu getirilecek

Kulüp A Takım listesine yazılacak A Milli Futbol Takımı ile oynamaya uygun 14 futbolcudan ilk üç sezonda en az 2'sinin, sonraki iki sezonda en az 3'ünün kulüp akademisinden yetiştirilmiş olması zorunluluğu getirildi.

Kulüp akademisinden yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin ise yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu da getirildi.

Yerli oyuncu oynatana teşvik verilecek

2024-2025 sezonundan itibaren yabancı uyruklu futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir bölümü A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan futbolcu oynatan kulüplere TFF tarafından "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak ödenecek.

Hibya Haber Ajansı