Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, dünyada yalnızca tek bir Çin olduğunu ve Taiwan bölgesinin Çin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Sözcü Mao bugünkü açıklamasında, Taiwan'ın bölgesel seçimleri hakkında, Çin'in ABD ile Taiwan arasındaki her türlü resmi ilişkiye kararlılıkla karşı çıktığını belirtti. ABD'nin “Tek Çin” ilkesine ve iki ülke arasında imzalanan üç ortak bildirinin hükümlerine sadık kalarak, Taiwan ile ilgili sorunları dikkatli ve uygun bir şekilde çözmesi gerektiğini kaydeden Mao, ABD'nin Taiwan'la resmi temaslarını durdurması ve “Taiwan’ın bağımsızlığını” amaçlayan ayrılıkçı güçlere yanlış mesaj vermemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Taiwan'ın bölgesel seçimlerine herhangi bir şekilde müdahale etmeyerek, Çin-ABD ilişkilerine ve Taiwan Boğazı bölgesinin barış ve istikrarına zarar vermemesi gerektiğinin altını çizdi.

Mao Ning, Taiwan meselesinin Çin'in içişleri olduğunu ve Taiwan'ın bölgesel seçimlerinin Çin'in yerel işleri olduğunu ifade etti. Mao, Çin'in bu konularda dış müdahaleye kesinlikle izin veremeyeceğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao, ABD'nin Taiwan bölgesel seçimlerine yönelik açık eleştirileri sebebiyle Çin'in duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Sözcü, Taiwan meselesinin Çin'in temel çıkarlarının özü olduğunu ve Çin-ABD ilişkilerinde aşılamaz bir kırmızı çizgiyi teşkil ettiğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı