Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Lesotho Kralı III. Letsie, Çin ile Lesotho arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasının 30. yıldönümünü kutlamak amacıyla karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Xi, mesajında diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasından bu yana geçen 30 yıl boyunca, iki ülkenin karşılıklı olarak önemli konularda birbirini desteklediğini ve kendi kalkınma süreçlerinde el ele ilerlediğini belirtti. Xi, COVID-19 salgını dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla mücadelede iş birliği yapan iki ülkenin, büyük ve küçük devletlerin dostane ve ortak gelişiminin bir örneği olduğunu vurguladı. Çin ile Lesotho arasındaki ilişkilere büyük önem verdiğini ifade eden Xi, III. Letsie ile birlikte ikili ilişkileri daha yüksek bir seviyeye taşıyarak pragmatik iş birliğini genişletmeye hazır olduğunu belirtti.

III. Letsie ise Çin ile yakın koordinasyonda bulunarak ikili dostluk ve işbirliği ilişkilerini güçlendirmek ve iki ülkenin kalkınmasına ve refaha kavuşmasına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Aynı gün, Başbakan Li Qiang ve Lesotho Başbakanı Sam Matekane da birbirlerine tebrik mesajları gönderdi.

Hibya Haber Ajansı