Büyükerşen’e reva görülen muamelenin 'iş bilmezlik ve kıymet takdirinden uzak' olarak niteleyen Tambova,"Siyasette, bu dönemki kadar hayal kırıklığı yaşadığım, başka bir süreç daha olmamıştı. Çünkü! Ana muhalefet partisinin aday belirleme refleksi; özellikle de Eskişehir açısından, gerçeklikten uzak, tam bir acemilik hali ve hezeyandan ibaretti. Zira! Çeyrek asırlık bir başarı ve siyasette, henüz muadili dahi olmayan Sayın Yılmaz Büyükerşen’e reva görülen muamele, tek kelimeyle; iş bilmezlik ve kıymet takdirinden ziyadesiyle uzaktı." ifadesini kullandı.

"Eskişehir dışındaki, büyükşehir başkanlarını yeniden aday gösterip; Büyükerşen’i ise anketlere ve memnuniyet testlerine tabi tutmak, sınamaya ve tartmaya çalışmakta tam bir aymazlıktı." açıklamasını yapan Dilara Tambova şunları dile getirdi:

"Elbette ki Büyükerşen’de eleştirilebilir; kendisine karşı, farklı görüş ve muhalif duruş da sergilenebilir. Ve nihayetinde, siyasi hayatı ve idareciliği de bir gün sona erebilirdi. Lakin! Bunun, şekli ve yöntemi, böyle tarihi bir kişiliği; tuhaf anketlere tabi tutmak ve sıradanlaştırmaya cüret etmek olmamalıydı. Üstelik! Kendisini, “ölçme” pozisyonunda olanlarla, arasındaki; bilgi ve birikim farkı göz önüne bulundurulduğunda; terazinin, ne kadar güvenilir olacağı da herkesin malumuyken. Elbette artık! Belli kararlar alınarak; Süreç farklı bir yere evrilmiş ve gündemdeki önceliğimiz değişmiştir. Tabi ki yapılan bu yanlışlar, tüm Türkiye’nin tepkisini çekmiş ve hepsi de tarihe, doğrular ve eğriler olarak kaydedilmiştir. Şimdi ise bundan sonrasına dikkat kesilmek ve geleceği inşa etmeyi, vazife edinme zamanıdır."

Dilara Tambova, Yılmaz Büyükerşen'in en klas rakibi olduğunu hatırlarak, "Büyükerşen benim iyasi yaşamımdaki en klas rakibimdi. Onun gibi yüksek kalitede ve marka olmuş bir insanla; aynı dönem ve aynı şehirde siyaset yapmış olmakta çok önemli bir ayrıcalık ve tecrübedir." dedi.

 

Hibya Haber Ajansı