CCTV'nin haberine göre, Alman Çiftçiler Birliği (DBV) tarafından organize edilen ve Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen mitinge, sokakları kapatmak için 6 binden fazla traktör getiren tahmini 8 bin 500 protestocu katıldı.

Federal hükümetin tarımsal sübvansiyonları kaldırma planlarını tamamen iptal etmesini talep eden çiftçiler, ülkenin dört bir yanından traktörlerini Berlin'e getirerek otoyollarda ve ana yollarda ciddi trafik sıkışıklığına neden oldu.

Kesintiler, ülkenin İklim ve Dönüşüm Fonu (CTF) için COVID-19 yardım fonlarındaki 60 milyar euronun (65,4 milyar dolar) başarısız bir şekilde yeniden tahsis edilmesinin ardından hükümetin bütçeyi kurtarma planının bir parçası olarak açıklandı.

Kemer sıkma politikası, kesintilerin kendilerine ağır yükler getirebileceği gerekçesiyle ülke çapında çiftçilerin tepkisine yol açtı. Pazartesi günü düzenlenen miting alanında, ülkenin dört bir yanından gelen çiftçiler "Çiftçi yoksa gıda da yok, gelecek de yok!" yazılı pankartlar taşıyarak ve sürekli korna çalarak endişelerini dile getirdi.

Bağımsız çiftçi grubu Freie Bauern'in (Özgür Çiftçiler) politika danışmanı Reinhard Jung, "Federal hükümetin planladığı vergi artışları çiftçilere ağır bir yük getirecek, bu nedenle onlarla mücadele etmeli ve hayatta kalmalarına yönelik tehditlerle karşı karşıya olan çiftlikleri korumalıyız" dedi.

Hibya Haber Ajansı