Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, İran ve Pakistan’ın yakın komşular olduğu belirtilerek, iki tarafa itidalli olma çağrısı yapıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İran’ın Pakistan’a hava saldırısı düzenlediğine dair haberi değerlendirirken şunları söyledi:

“Çin daima Birleşmiş Milletler Şartı’nın amacı ve ilkesi temelinde oluşturulan uluslararası ilişkinin temel normları ile uluslararası yasaya göre ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesini, tüm ülkelerin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini destekliyor.”

Birbirinin yakın komşusu olan İran ve Pakistan’ın, aynı zamanda büyük İslam ülkeleri olduğunu anımsatan sözcü, iki tarafa itidalli davranarak gerginliğin tırmanmasına yol açan girişimlerden kaçınmaları, bölgedeki barış ve istikrarı beraber savunmaları çağrısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, İran’ın sebepsiz olarak ülkenin hava sahasını ihlal etmesi ve ülke topraklarında saldırı düzenlemesi sert bir dille kınandı. Açıklamada, saldırının iki çocuğun ölümüne ve üç çocuğun yaralanmasına yol açtığı bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da İran'ı güçlü bir şekilde protesto etmek için İran’ın  Islamabad Büyükelçiliği’nin maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı.

Hibya Haber Ajansı