Neslinin tükendiği sanılan ''Batman bantlı çöpçü balığı''nın 47 yıl sonra Dicle Nehri'nin kolu olan Batman Çayı'nda yeniden görülmesi üzerine Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, olayı 7 dilde yayın açarak haber yapan Mongabay’ın paylaşımını sosyal medya hesabından takipçilerine duyurdu.

DiCaprio’nun bu hassasiyetini gören DEVA Partili Ekmen, ünlü aktörün paylaşımını alıntılayarak kendisini Batman’a davet etti.

Geçen hafta ise Dicle Nehrinin Cizre kolunda, dünyada en zor bulunan 10 balıktan biri olan, leopar desenli sazan balığı keşfedildi. Bu keşif gazeteci Metin Yoksu tarafından yapılan bir haber ile duyuruldu.

İki yıl aradan sonra Dicle Nehrinde yapılan ikinci keşfe de kayıtsız kalmayan DiCaprio, Yoksu’nun haberini sosyal medya hesabından 17 Ocak 2024’te takipçilerine duyurdu. Batmanlı olması ile bilinen DEVA Partili Milletvekili Ekmen, aktör DiCaprio’yu ve gazeteci Yoksu’yu sosyal medya platformu üzerinden etiketleyerek Batman’a davet etti.

Sosyal medyadan çağırıda bulunan Ekmen, DiCaprio’nun menajerlik şirketiyle irtibata geçerek davetini resmi olarak da iletti.

Hibya Haber Ajansı