Dünya Ekonomik Forumu'nun Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab, Çin'in kalkınması ve ekonomik büyümesi için hâlâ yeterli alanın mevcut olduğunu belirtti. 

2024 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı öncesinde Çin Medya Grubu’na özel bir röportaj veren Schwab, Çin ekonomisinin son toplantıda yoğun ilgi gören konulardan biri olduğuna işaret etti. 

Schwab, “Çin’e ilk kez 1979 yılında, yani 45 sene önce gittim. O zamandaki durumla kıyaslayınca, Çin’in ekonomik gelişmesinde kaydedilen başarıların çarpıcı olduğunu söylemem lazım. O dönemdeki Çin bariz şekilde az gelişmiş bir ülkeydi. Bugün ise Çin, birçok teknolojik alanda dünyada ileri konumda bulunuyor. Eskiden de sıkça Çin'in güçlü kalkınma döneminin sona erdiği söylenirdi. Benzer iddialar şimdi de ortaya atılıyor. Çin toplumunun yaşlanması ile borç ve emlak piyasası gibi alanlardaki tehditlere karşı koyulması için harekete geçilecek, bu sayede Çin yeni bir ekonomik büyüme modeli keşfedecek. Unutmayalım ki, Çin’in gayrisafi yurt içi hasılası sürekli katlanırken ve Çin bugün küresel ekonominin yaklaşık yüzde 20’sini oluştururken, kişi başına düşen gelir hala çoğu gelişmiş ülkenin gerisinde. Dolayısıyla Çin'in kalkınması ve ekonomik büyümesi için hala alan mevcut. Şu an tüm ülkeler çeşitli sebeplerden ötürü zor dönemler geçiriyor. Ancak, bana kalırsa, Çin mevcut ekonomik tehditleri aşacak bilgeliğe sahip.” ifadelerini kullandı.

2024 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı, 15-19 Ocak günlerinde İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlendi.

Hibya Haber Ajansı