Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, MOD'un Hebrides Poligonunda yapılan bir deneme sırasında DragonFire lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW ) sisteminin, Birleşik Krallık'ta hava hedeflerine karşı ilk yüksek güçlü lazer silahını ateşlemeyi başardığı belirtildi.

DragonFire'ın, uzun mesafelere yüksek güçlü bir lazer iletilmesi için Birleşik Krallık teknolojisinden yararlandığı ve gereken hassasiyet ile bir kilometre uzaktaki bir sterlinlik madeni parayı vurmakla eşdeğer olduğu açıklandı. Açıklamada, 10 saniye boyunca ateşlemenin, normal bir ısıtıcıyı yalnızca bir saat kullanmanın maliyetine eşdeğer olduğu ve lazeri işletmenin maliyetinin genellikle atış başına 10 sterlinden daha az olduğu vurgulandı.

Bu tür son teknoloji silahların, pahalı mühimmatlara olan bağımlılığı azaltırken aynı zamanda ikincil hasar riskini de azaltarak savaş alanında devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Shapps, DragonFire’a ilişkin şunları söyledi:

"Birleşik Krallık askeri bilim insanları ilk kez, lazer kullanarak gelen hedefleri ışık hızında keserek insansız hava araçlarını düşürdü. Gelecekteki savaş gemilerine takılabilen bu silah, drone savaşı tehdidi arttıkça hayati bir Birleşik Krallık silahı olacak. DragonFire, düşmanlarımıza karşı avantaj elde etmek için yatırım yaptığımız potansiyel olarak devrim niteliğindeki yeteneklerden sadece bir tanesidir."

Hibya Haber Ajansı