Davutoğlu açıklamasında, "Nobel Barış Ödülü'ne Netanyahu hakkında Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım davası açan Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ve hukuk ekibini aday gösteren Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’yu destekliyorum. Mandela'nın çocukları bir kez daha ırkçılığa karşı insanlık onurunun gür sesi oldular." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'na taraf olmadığı için dava açamayacağı yönüneki açıklamalarının gerçek olmadığını belirterek şunalrı söyledi:

"Gönül isterdi ki bu büyük onura Türkiye Cumhurbaşkanı ve hukuk ekibi sahip olsun. Bunun için saldırıların başladığı hafta TBMM grup toplantımızda çağrıda bulundum. Ama İsrail’le ticarete devam edenlerin kulakları duymadı. Bu arada “Türkiye bu mahkemeye taraf değil dolayısıyla dava açamaz ve müdahil olamazdı” diye mazeret üretmeye çalışanlara da sesleniyorum. Türkiye’nin onaylamadığı için taraf olmadığı mahkeme bu davanın görüldüğü Uluslararası Adalet Divanı değil, Uluslararası Ceza Mahkemesi'dir. Uluslararası Adalet Divanı’na BM üyesi her ülke başvurabilir."

Hibya Haber Ajansı