Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası iş birliğinde gerçekleştirilen eğitim 2 gün sürdü.

Kayseri’de, deprem diğer doğal afetler konusunda eğitim ve çalışmalar gerçekleştirmek ve şehri afetlere karşı hazırlamak ve dirençli hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet İşleri Daire Başkanlığı, bu doğrultudaki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda alanında uzman olan kişilerle de temas kuran Büyükşehir Belediyesi, iki gün boyunca ODTÜ Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Yakut, Prof. Dr. Kağan Tuncay, Prof. Dr. Barış Bilici ve Prof. Dr. Erdem Canbay’ı konuk etti.

Gerçekleşen çalışmanın faydalı olacağına inandığını ifade eden Büyükkılıç, “Dirençli şehirleri oluşturma bağlamında herkes üzerine düşeni yapmaya çalışırken, sağlıklı ve doğru bilgilerle teknik heyeti buluşturmak ve onların bilgilerin gözden geçirmesine fırsat vermek ve anlayışımızı yenilemek doğru olandır diye düşünüyorum” dedi.

Büyükkılıç, Hem dirençli şehirleri oluşturmada hem de bilgi akışını sağlamada sürekliliğin esas olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşüm ve altyapı noktasında Kayseri’nin iyi bir noktada olduğunu paylaşarak daha da iyi yerlere gelmek amacında olduklarını ve deprem yönetmeliklerine şehir olarak çok duyarlı olduklarını, gecekondulaşmaya da fırsat vermemeye çalıştıklarını ifade etti.

Kayseri’nin 1994’ten beri bir milat oluşturduğunu ifade eden Büyükkılıç, sürekli şehri yenileme, bunun altyapısını oluşturma, üzerlerine düşen düşmeyen ama kurumlarla iş birliği ile yapılması gereken tüm alanlarda var olduklarını söyledi.

Deprem ve Yapıların Davranışı Konularında, ‘Deprem Mühendisliğinde Temel Kavramlar’, ‘Betonarme Yapıların Deprem Davranışı’, ‘Hızlı Tarama Yöntemleri’ ve ‘Hasar Tespit Eğitimi’ gibi 4 başlıkta, slayt sunumu eşliğinde katılımcılar bilgilendirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda Başkan Büyükkılıç, öğretim üyelerine plâket takdiminde bulunarak teşekkür etti.

 

 

 

 

Hibya Haber Ajansı