Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın her yaştan bireyin spor yaparak sosyalleşmesini ve psikomotor gelişimini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda yarıyıl tatilinde çocuklarla ebeveynlerini bir araya getiren “2. Büyükşehir Ebeveyn ve Çocuk Oyunları” etkinliği Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

İki gün süren etkinliğin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, “Ebeveynler olarak gündelik iş yüklerimiz nedeniyle çocuklarımızla birlikte geçirdiğimiz ortak zamanı sınırlandırıyor ve daha az birlikte olabiliyoruz. Bu durum çocuklarımızın normal gelişimlerini olumsuz etkileyen faktörlerin başında geldiğini biliyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak bu konuya özellikle dikkat çekmek için geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl da ikincisini düzenlediğimiz bu etkinlikte siz ve çocuklarınızın oyun alanlarında birlikte oyunlar oynamanızı, birlikte alanda daha fazla  zaman geçirmenize olanak sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 35 çocuk ve 35 veli olmak üzere toplam 70 kişinin katıldığı ilk gün etkinliklerinde “Hemsball, Floor Curling, Hentbol, Speedball, Basketbol, Yay-Ok, Balon Taşıma Bardak, Balon- Kule, Dizlerle Top Taşıma, Yapışkan Dart Halat Çekme Yarışı, Çuval Yarışı” oyunları oynandı. Renkli ve eğlenceli etkinliğin ikinci gününde ise çocuklar ve velileri Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi ve Eti Su Altı Dünyası’nı gezdi.

Hibya Haber Ajansı