Partisinin daha önce bütün il ve ilçelerde, büyükşehir ve beldelerde aday açıklama yönünde bir karar aldığını hatırlatan Ekmen, şu ana kadar 4’ü büyükşehir ve 10’u il belediyesi olmak üzere 125 noktada aday açıkladıkları ifade etti.

Ekmen, DEVA Partisi olarak başta Genel Başkan Ali Babacan olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının kendilerine olan güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

DEVA Partisi olarak seçime müstakil bir şekilde katılma kararlarını ilk açıkladıklarında yerelde iş birliğine açık kapı bıraktıklarını ifade eden Ekmen, genel seçimlerden bu yana Millet İttifakı liderleri arasında rutin ziyaretler veya ülkedeki olağan dışı gündemler dışında bir iletişim gerçekleşmediğini hatırlatarak iş birliği ihtimallerinin konuşulmadığını söyledi.

Ekmen, İstanbul başta olmak üzere DEVA Partisinin şehircilik anlayışını ve yerelden demokrasiyi güçlendirecek adaylarının hazır olduğunu ifade etti.

81 ili kazanmanın demokratik bir sonuç olmayacağını ifade eden Ekmen, iktidar partisinin bütün Türkiye’yi yönetme hırsıyla her türlü kamu gücünü seferber ettiğini belirtti. Ekmen, tamamen antidemokratik bir tavır olan bu motivasyonu tasvip etmediğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı