Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYMEK İhtisas Merkezi ziyareti kapsamında, öğrencilerle birlikte KAYMEK Youtube kanalından yayınlanan canlı yayına katılarak KAYMEK Genel Müdürü Denizhan Burhan Çanakpınar’ın sorularını yanıtladı.

KAYMEK’in çok önemli olduğunu ve kentte 6’ncı üniversite gibi faaliyet gösterdiğini dikkat çeken Başkan Büyükkılıç şunları söyledi:

“KAYMEK bizim için çok önemli. Yüz binlerce canımıza, kardeşimize, yavrumuza değişik yaş guruplarında ve alanlarda ulaşıyorlar. Hem bilimsel bağlamda hem meslek edindirme toplumun bir bakıma açığını kapatıyorlar. Sayın Valimizin deyimiyle 6’ncı üniversitede bulunuyor şu anda. Kayseri’mizde malum 5 üniversite var. 6’ncısı da KAYMEK. 6’ncı üniversitenin sorumlusu olarak, başında bulunan bir insan olarak elbette bizler de onur duyuyoruz. 700 civarında buradan kurs alan kardeşlerimiz var. Sınıflarını gezdik. Kimileri coğrafya, kimileri Türkçe, kimileri matematik, kimileri yabancı dil gibi alanlarda kurslar alıyorlar. Üzerimize ne düşüyorsa onu yapma yönünde irade gösteriyoruz.”

Gençlerin talep ettiği sürece kendilerinin her zaman destekçisi olacaklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç, ailelerin buralara evlatlarını güvenerek gönderdiğini sözlerine ekledi. 

KAYMEK canlı yayınında konuşan Büyükkılıç, 200 yıldır Türkiye üzerine oynanan oyunlar olduğunu ve kendilerinin bu oyunlara dur diyecek, o oyunları bozacak nesiller yetiştirmeyi, yerli ve milli anlayış ile ‘uzayda da varız, gelecekte de varız’ diyen, insanlığın kaderini belirleyecek gençleri yetiştirmeyi, eğitime fırsat vererek, gençleri yüreklendirmek ve uygun ortam sağlamak gerektiğini kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ve KAYMEK’in bunun için var olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç KAYMEK’i, seçkin öğrencilerin yetiştiği merkez olarak niteledi.

Hibya Haber Ajansı