“Bir yerde hesap veriyorum” diyerek Büyükşehir Belediyesinin bütçe ve projelerini açıklayan Yavaş, “Rozetimizi çıkardık kimseyi ayırmadık. Biri başını çevirip kimse yok mu dediği zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi onun yanındadır. Belediyecilik budur” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı toplantıda Yavaş, “Bir yerde hesap veriyorum” diyerek Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçe ve projelerini hakkında bilgi verdi.

“Bir tane çılgın projemiz yok”

“Seçildiğimiz günden itibaren tarafsız bir şekilde, adil, hakkaniyetli, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde, sadece işine odaklı, hiçbir polemiğe girmeden Ankara halkı ne istiyorsa o talep doğrultusunda çalışmaya gayret ettik ve edeceğiz” diyerek açıklamalarına başlayan Başkan Mansur Yavaş, “Bir tane çılgın projemiz yok. Lütfen, kim gelirse gelsin adaylara ‘Allah aşkına çılgın proje yapmayın, önce işinizi yapın’ deyin. Türkiye bu projelerden yoruldu. Ben bunu sadece Ankara için söylemiyorum. Türkiye’nin her yerinde her Belediye Başkanı böyle bir proje ile ortaya çıkıyor. Fizibilitesi yok, araştırması yok, aciliyet, öncelik var mı buna bakmadan sadece görülsün, ‘Bunu bu yaptı’ desinler diye yapıyorlar. Belediye başkanları önce kendi işini yapmalı” dedi.

Öğrenci evlerine yüzde 50 indirim

Yavaş, ASKİ su tarifesinin 15 metreküpe kadar 20 lira 99 kuruş olduğunu kaydederek, öğrenci evlerine yüzde 50 indirim uygulandığını, sosyal yardım alan ve depremzede ailelere de 10 metreküpe kadar metreküpünün 1 lira olduğunu söyledi.

DSİ’nin Ankara Taşkın Eylem Planı’nda taşkın riski olan 16 noktayı bildirmesine rağmen 2013 yılından 2019 yılına kadar hiçbir çalışma yapılmadığını hatırlatan Yavaş, 13 noktada çalışmaların tamamlandığını da belirtti.

“Rozetimizi çıkardık kimseyi ayırmadık”

“Ankara’ya hizmet verirken Rozetimizi çıkardık kimseyi ayırmadık” diyen Yavaş, şunları söyledi:

“Bir Allah’ın kulu 5 yıl boyunca, ‘Verdiğimiz oydan ya da başka sebepten Başkan bize kızdı, bizim işimizi yapmadı’ diyemez. Rozetimizi çıkardık kimseyi ayırmadık. İşlerimizi yaparken nereden ne kadar oy çıkmış diye bakmadık. 171 köyün kanalını çözdük, 61’i devam ediyor. Kanalizasyon yok o kanalizasyon açıktan akarken başka projeye para aktarır mısınız? 595 tane bölgeye bu dönemde su gitti ilk defa. Bunlar çok acil. Çubuk Akyurt hattını döşedik, Gölbaşı Mogan arası hattı döşedik. Elmadağ’a Çamlıdere’den suyu götürdük şimdi sıra geldi Polatlı’ya. Önceliğiniz nedir? Borcunuz varken, banka krediniz ya da personele maaş ödemeniz gerekirken beş yıldızlı otele gider misiniz? Belediye önce kendi işlerini yapacak, mağdur bir insan bırakmayacak. İki saat suyunuzun akmadığını düşünün. Damlası akmayan köyleri, mahalleleri düşünürseniz bir Belediye Başkanı için hangisi acildir. Bizim anlayışımız budur. Adil ve tarafsız bir şekilde ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda sizlerden aldığımız paraları doğru yerlere harcamak üze ve açık ihalelerle bunları gerçekleştirip sizlere hizmet ettik. Bu konuda da çığır açtık Türkiye’de.”

 

Hibya Haber Ajansı