Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Pazar ayini esnasında menfur bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırı esnasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu kilisemizde pazar ayini esnasında yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz şiddetle kınıyoruz. Olayın bir an önce açıklığa kavuşturulması aydınlatılması için emniyetimiz çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız gayret ediyor.

İstanbul’umuzda pek çok ibadethane var. Her biri özgürce her biri huzur ve güven ortamında ibadetlerini yerine getiriyor bütün din insanları ve bütün bu cemaatte bu huzur ve güven ortamından fevkalade memnun. Milletimizin birliğini beraberliğini bozmaya kastedenler hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar. Ve biz her zaman İstanbul’umuz başta olmak üzere ülkemizin her yerinde huzur ve güven ortamında birbirimize güvenerek yaşamaya devam edeceğiz.

Ama bu saldırıyı kim yaptıysa kimler yaptıysa bilin ki onları da en kısa zamanda tespit edip adalete teslim etmek bizim görevimiz ve bunu yapmakta kararlıyız. Olayı ilk duyduğumuz andan itibaren valimiz, emniyetimiz, istihbarat teşkilatımız, devletimizin bütün kademeleri birlik beraberlik uyum içerisinde can hıraş çalışıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Eskişehir’e giderken açıklamaları da yaptılar. Bu olayı duyar duymaz kendilerine bilgi arz ettik. Devamlı de bilgi arz etmeye çalışıyoruz. Milletimize gelişmeleri en kısa zamanda vereceğiz.

Santa Maria Kilisesinin baş pederlerine baş sağlığımı ilettim bu kilisenin kıymetli cemaat mensuplarının her birine de geçmiş olsun diliyorum başsağlığı diliyorum. Allah tekrarından her birimizi korusun."

Hibya Haber Ajansı