Seyhan İlçesi Bey Mahallesi’nde yaşayan kadınlara Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliği ile bağımlılık ve kadın sağlığı konularında seminerler verildi.

 “Bağımlıkla Mücadelede Ailenin Rolü” seminerinde, Uzman tarafından; bağımlılığın belirtileri, bağımlı kişilere kurulan iletişim, madde etkisi altındaki bireye yaklaşım, bağımlılıklardan uzak durmak için aileye düşen roller,  madde kullanımında ailelerin bilmesi gerekenler, bağımlılık tedavisi sürecine ailenin katılımı ile ilişkisi konuları ele alındı. 

Seminerde ayrıca, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu hizmetler, 115 Danışma Hattı’nın nasıl kullanılacağı, kimlerin başvuruda bulunabileceği gibi konularda bilgiler verildi.

Kadın sağlığı, rahim ağzı (serviks) kanserinde erken teşhisin önemi ve beraberinde, jinekolojik kanserler, kendi kendine meme muayenesi (KKMM) gibi birçok konunun anlatıldığı seminerde, katılımcılara, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hakkında bilgide verildi.

Seminerlerin sonunda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirme ve kadın sağlığı broşürleri dağıtılarak bireysel soruları olan kadınlara danışmanlık hizmeti sunuldu.

Hibya Haber Ajansı