Önce Seferihisar’da sonra da İzmir’de canla başla çalıştığını belirten Başkan Soyer, bu süre içinde Türkiye’ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettiğine değinen Soyer, ''Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat.'' dedi.

35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğini duyuran Soyer şunları söyledi:

''MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır. Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır.''

Soyer, bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını kutlayarak, üstün başarılar diledi. 

Başkan Soyer yaptığı açıklamada, ''Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak için son nefesine kadar çalışmaya devam edeceğim.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı