Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği Şehir Konferansları ocak ayında olduğu gibi şubat ayında da devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında ilçelerde düzenlediği Şehir Konferanslarının ocak ayı etkinliklerinin son haftasında Doğanhisar ve Hüyük’te vatandaşlarla buluşan Bekir Develi, “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” başlığında konuştu. Boykotun önemine dikkati çeken ve Gazze’ye destek için boykot edilen ürünlerinin yer aldığı bir kitapçık oluşturduklarını ifade eden Develi, “Ben ne yapabilirim, benim yaptığımdan ne olur demeyin. Hepimizin yapabileceği çok güzel şeyler var” diye konuştu.

Şehir Konferansları’nın ocak ayı son haftasının bir diğer konuğu olan Merve Gülcemal de “Daimi Gündemimiz Kudüs” başlığıyla Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu.

Gülcemal, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 25 bin 105'e, yaralı sayısı 62 bin 681'e çıktığına ve bu sayının her geçen dakika arttığına dikkati çekerek, bu duruma alışılmaması gerektiğini, herkesin elinden geldiğince verdiği desteği sürdürmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Çumra ve Güneysınır’da vatandaşlarla bir araya gelen Mustafa Karataş ise, “Diriliş Yolunda Kudüs” başlığında dinleyicilere seslendi. Karataş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konferanslar sayesinde hemen hemen Konya'nın bütün ilçelerini dolaşmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Hibya Haber Ajansı