Saadet Partisi-Gelecek Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye’nin sadece 2001-2021 yılları arasında 537 bin hektar ormanlık alanını kaybettiğini belirterek, “Bu rakamın büyüklüğünün anlaşılabilmesi için şöyle ifade edeyim: Tam olarak 760 bin futbol sahası ormanlık alanımız yok edilmiştir. Ve bunun sadece 87.7 bin hektarlık kısmı yangınlar nedeniyledir.” dedi.

Özdağ’ın Bakan Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergedeki sorular şu şekilde:

-“2001-2023 döneminde orman alanlarında kaç madencilik, enerji ve turizm şirketine izin verildiği açıklanmamıştır. Bu izinler kimlere verilmiştir? Verilen bu izinler bugüne kadar kaç hektarlık orman alanının tahribine neden olmuştur?

-7951 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon, Yozgat ve Manisa illerimizde orman sınırları dışına çıkartılan ormanların alanı ne kadardır?

-Orman sınırları dışına çıkartılan araziler bundan sonra ne olarak kullanılacaktır/Kim kullanacaktır? Bu alanlar herhangi bir kira ve satış sözleşmesine, zamanaşımıyla iktisaba, intifa veya sükna hakkına yahut geçit ve üst hakkı gibi, ayni ve şahsi haklara konu alacak mıdır?

-Ve halkımızdan gizlenen bu ve bunun gibi birçok soruyu Tarım ve Orman Bakanına milletimiz adına sordum. Bakalım Sayın Bakan da milletimiz adına cevap verecek mi?”

Hibya Haber Ajansı