Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 31 Ocak 2024 -- Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi ve kripto borsası OKX, bugün üst üste 15.’sini yayımladığı Aylık Rezerv Kanıtı (PoR) raporuna göre kullanıcı varlıklarının rezervlerinde 14.9 milyar USD değerinde ana varlık, %104 ortalama ana varlık rezerv oranı ve ilk kez Bitcoin Cash (BCH) bulunduruyor.

OKX’in PoR raporu, BCH’ye ek olarak, platformda en yaygın kullanılan bazı varlıkların rezerv oranlarına ilişkin kapsamlı veriler sunuyor: BTC, ETH, USDT, USDC, XRP, DOGE, SOL, OKB, APT, DOT, ELF, EOS, ETC, FIL, LINK, LTC, OKT, PEOPLE, TON, TRX ve UNI.

Önceki raporlarda olduğu gibi, OKX’in 15. Aylık PoR raporu da tüm varlıklar için %100’ün üzerinde bir rezerv oranının korunduğunu gösteriyor. Bu da kullanıcı varlıklarının 1:1 oranında desteklenmesini sağlıyor.

OKX’in bu ana varlıklar için mevcut rezerv oranları şu şekilde:

BTC: 102%

ETH: 104%

USDT: 104%

USDC: 104%

OKX’in Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Yöneticisi Lennix Lai yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Rezerv Kanıtı (PoR) programımız, endüstride bir şeffaflık ve güven sembolü hâline geldi. Aylık raporları düzenli olarak yayımlamaya, kullanıcı geri bildirimlerini dâhil etmeye ve endüstrinin en iyi uygulamalarını benimsemeye kararlıyız. Kripto alanındaki dönüşüme öncülük etmekten ve gelecek için gücünü güvenden alan bir sistem inşa ediyor olmaktan gurur duyuyoruz.”

OKX, programın başlangıcından beri kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak Rezerv Kanıtında bir takım özellik güncellemeleri ve iyileştirmeleri yaptı. Nisan 2023’te, OKX, PoR sürecine Sıfır Bilgi ile Ölçeklenebilir Şeffaf Bilgi Argümanları (zk-STARK) teknolojisini getirdi. Bu teknoloji, kullanıcıların borsanın ödeme gücünü bağımsız bir şekilde doğrulamasına izin verirken, varlıklarının rezervler ile desteklenmesini sağlar ve tüm bunları gizlilikten ödün vermeden yapar.

Ekim 2023’te, OKX, PoR programının birinci yıl dönümünü, Rezerv Kanıtını (PoR) bir endüstri standardı olarak savunan bir video ile kutladı. Videoda OKX’in kıdemli yöneticileri ile Nic Carter (Castle Island Ventures), Scott Melker (The Wolf of All Streets), Sandeep Nailwal (Polygon), Jason Yanowitz (Blockworks) ve Zak Brown (McLaren F1 Team) gibi etkili isimler yer aldı.


Kullanıcılar buradan OKX’in en son Rezerv Kanıtı Raporu’nu ve rezerv oranlarını görüntüleyerek borsanın ödeme gücünü doğrulayabilirler.

Hibya Haber Ajansı