Fed Başkanı Jerome Powell'ın Mart ayında bir faiz indiriminin "baz senaryo" olmadığını söylemesinin ardından Çarşamba günü dolar euro karşısında değer kazandı ve yen karşısındaki kayıplarını azalttı.

Powell, "Bugünkü toplantıya dayanarak size şunu söyleyebilirim ki, komitenin Mart toplantısına kadar, Mart ayını indirimin zamanı olarak belirleyecek bir güven düzeyine ulaşacağını sanmıyorum; ama bunu göreceğiz," dedi.

Bu arada, Caixin Çin genel imalat satın alma yöneticileri endeksi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki fabrika faaliyetlerinin Ocak ayında üst üste üçüncü ay genişlediğini gösterdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1,2 düşüşle kapanarak sekiz günlük kazanç serisini sonlandırdı ve tüm zamanların en yüksek düzeyinden geriledi.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi de, yüzde 0,9 ve Topix Endeksi yüzde 0,7 gerilerken, Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1,5 yükseldi ve Kosdaq Endeksi de yüzde 0,8 değer kaybetti.

Bunun yanında, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 0,9 ve Çin'in CSI 300 Endeksi yüzde 0,8 yükselerek son 5 yılın en düşük düzeylerinden toparlandı.

ABD'de ise, üç büyük endeks de Fed açıklamasının ardından değer yitirirken, Nasdaq Composite Endeksi yüzde 2,23'lük düşüşle kayıplara öncülük etti. Geniş piyasa S&P 500 Endeksi yüzde 1,61 ve Dow Jones Industrial Average Endeksi de yüzde 0,82 geriledi.

Hibya Haber Ajansı