Türkiye pazarında 2023 yılını 2 kat büyümeyle geride bırakan Opel, globalde de satışlarını yüzde 15 artırdı. Dünya genelinde satışlarını 670 bin adede yükselten Alman üretici, bu rakamla son 4 yılın en yüksek araç satışına ulaştı.

Türkiye ve İngiltere’de yüzde 6 pazar payına ulaştı

Opel, Almanya iç pazarında 2023'ü yaklaşık yüzde 5,3 pazar payı ile kapattı. Birleşik Krallık'ta Vauxhall markası yüzde 6 pazar payı elde etti. Türkiye'de de oldukça başarılı bir performans gösteren Opel, yüzde 6 pazar payına ulaşarak global sıralamada 3’üncü ülke konumuna yükseldi.

Opel’in elektrikli araç satışı yüzde 22 arttı

Sektörün yükselen yıldızı olan elektrikli araçlar kullanıcılardan da yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz yıl Avrupa pazarının (AB 29) dışında güçlü bir büyüme gösteren marka  dünya genelinde yüzde 15 artıran Opel, 670 bin adetlik satış rakamına ulaştı.

Opel’in 2023 yılında çok güçlü bir performans ortaya koyduğunu söyleyen Opel CEO'su Florian Huettl, “Opel önemli bir büyüme kaydetti. Özellikle elektrikli araçlar ile C segmenti ve hafif ticari araçlarda önemli kazanımlar elde ettik. Bunun yanında, uluslararası faaliyetlerimizi önemli ölçüde artırmayı başardık. Bu da, stratejimizin işe yaradığını açıkça gösteriyor” dedi.

Hibya Haber Ajansı