Kocaeli Valisi Yavuz'un yaptığı açıklama şuşekilde:

"Basın açıklaması tarzından özellikle uzak durduk. Hedefimiz öncelikle kardeşlerimizi sağ olarak oradan çıkarmaktı. Nitekim bu süreci kıymetli emniyet mensuplarımız istihbarat teşkilatımız olabilecek tüm bağlantılarını da değerlendirerek bir çalışma gerçekleştirdik. Daha sonra da rehinlerin hiçbirisine zarar gelmeden küçük bir operasyonla da etkisiz hale getirdik çünkü müzakereler sonuç vermedi.

Kardeşlerimizin her birisinin sağlık durumu iyi. Biz zaten olay esnasında içerideydik. Rehinelerin hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Bir Türkiye’nin huzurundan ve güveninden yanayız. Bu tür davranışları sergileyen herkesin karşısında önce hukuk işler. Güvenlik birimleri üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmiştir.

Şahıs ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıktığında ona göre konuşlanıp çalışmaları yapmıştık kıymetli emniyet mensuplarımız kahraman güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle gerekeni yaptı.

Şahısın iki silahı vardı üzerinde de düzenekler mevcuttu dolayısıyla bizler bu konularda çok hassas davranıp her ihtimali değerlendiririz. Elbette olmadığını düşünüyorduk ama böyle durumlarda her ihtimali hassasiyetle değerlendirip bu kararı veririz.

İçeride herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi. Fabrikanın eski çalışanı olduğu doğrudur."

Hibya Haber Ajansı