Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Alev Alatlı’nın ‘’İnsan olmanın kefareti sevmeyi bilmektir...’’ sözünü hatırlatarak, ‘’Bu güzel sözün sahibi, düşünce dünyamızın usta yazarı ve münevveri, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen kıymetli Alev Alatlı’nın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.’’ dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Ülkemiz fikir ve edebiyatının çok müstesna bir ismini kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum.’’ diyerek Alev Alatlı'nın ışığının sönmeyeceğini, ardında bıraktığı eserleriyle yol göstermeyi sürdüreceğini söyledi.

Ersoy mesajında, ‘’Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin de sahibi olan ustaya Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.’’ ifadesine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Alev Alatlı’nın vefatını derin bir teessür ile öğrendiğini dile getiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, şu ifadelere yer verdi:

‘’Sanata adadığı hayatı, bu topraklara olan sevgisi ve Filistin davasına verdiği destek ile Türk milletinin gönlünde taht kuran, Alev Hanımı milletimiz asla unutmayacaktır. Kendisine Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.’’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, ‘’Bilim ve edebiyat alanındaki çalışmaları, engin birikimi ve yaptığı öncü çalışmalarıyla hafızalarımıza kazınan Yazar ve Eğitimci Alev Alatlı Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve okurlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.’’ ifadesini kullandı.

Alev Alatlı'nın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diledi.

İstanbul Valisi Davut Gül de, ‘’Kıymetli yazar ve fikir insanı Alev Alatlı hocamız hakkın rahmetine kavuştu. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başımız sağ olsun.’’ şeklinde konuştu.

‘’Ülkemizin çok önemli bir değerini, Alev Alatlı Hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.’’ diyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ise mesajı şu şekilde:

‘’Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, yazar ve eğitimci Alev Alatlı; entelektüel birikimi, bu topraklara olan sevgisi, medeniyet değerlerimize olan inancıyla fikir ve sanat hayatımızda çok önemli izler bıraktı. Ahirete irtihal eden Sayın Alev Alatlı'ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.’’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ‘’Bu toprakların yetiştirdiği kıymetli mütefekkirlerden Alev Alatlı hocamıza Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır dilerim. Milletimizin ve edebiyat camiasının başı sağ olsun…’’ dedi.

Alev Alatlı’nın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu mesajında, ‘’Her sözüyle, her eseriyle istikametimizi bin yıldır vatan bildiğimiz topraklardan feyz alarak tayin etmemiz gerektiğini öğreten Alev hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.’’ ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise şu açıklamayı yaptı:

‘’Türkiye Yüzyılı idealinin fikir işçilerinden, bu topraklara büyük bir sadakat ve tutkuyla bağlı büyüğümüz, Alev Alatlı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Bugün emaneti teslim ederek Rahmet-i Rahmana kavuştu... Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul'daki evinde kendisini ziyaret etmiş, nasihatlerini dinleme lütfuna mazhar olmuştuk. Ardında yerli ve millî bir şuurla, bu ülkeye ve bu ülke insanına hakkıyla hizmet etme bilincini bıraktı. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ailesinin, yakınlarının, edebiyat camiasının ve hepimizin başı sağ olsun.’’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Alev Alatlı’ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Hibya Haber Ajansı