Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün ev sahipliğinde düzenlenen törende Tayfun, Sungur, Karaok ve Topçu Roketi Lazer Güdümlü-230 füzelerinin üretimi için sözleşme imzalandı.

Bakan Yaşar Güler, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün, imza törenine şahitlik ettiğimiz anlaşmaların; ülkemize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu anlaşmalar kapsamında üretilen, birbirinden farklı çap ve özelliklerdeki füzelerimizin, Kara Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak ordumuzun harekat imkan ve kabiliyetlerini daha da artıracağını değerlendiriyorum. Yıllar önce hayal olan birçok savunma sanayi ürünü, bugün artık kendi imkanlarımızla tasarlanıp üretiliyor ve geliştiriliyor. Ayrıca yerli ve milli bu ürünlerimiz, çok sayıda kardeş ve dost ülkeye ihraç edilerek onların da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu sayede ülke ekonomimize de ciddi kazançlar temin ediliyor."

Türkiye'nin ve Türk milletinin güvenlik ve huzuru için her türlü tedbiri proaktif bir şekilde aldıklarını belirten Bakan Güler, "Savunma sanayisi ürünlerimizin; değişim ve yeniliklere hızlıca uyum sağlaması, modern teknolojiye entegre bir şekilde geliştirilmesi, üretim imkan ve kapasitelerinin en üst seviyeye çıkartılması; ayrıca savunma sanayisi alanında; istihdam edilecek donanımlı ve yeterli sayıda personele sahip olunması, kalıcı ve sürdürülebilir bir kurumsallaşma ile ulaştığımız seviyenin daha da yukarılara taşınması hayati bir önem arz etmektedir." dedi.

Hibya Haber Ajansı