Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da DEAŞ Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu 17 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Milletin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırılmayacağının vurgulandığı açıklamada operasyon hakkında "MİT Başkanlığı ile EGM İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin; Afganistan’daki DEAŞ yapılanması olan DEAŞ sözde Horasan Vilayeti’ne bağlı olarak ülkemize yönelik faaliyet gösterdikleri ve Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne gerçekleştirilen saldırının failleri ve söz konusu saldırı ile bağlantılı olabileceği tespit edildi." denildi.

Açıklamada, operasyonları gerçekleştiren MİT Mensupları ve Polis memurları tebrik edilirken "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilince kadar kararlılıkla devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı