Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Mansur Yavaş Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi.

SKM açılında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş,  “Sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermeliyiz” diyerek, Ankara’yı yönetirken ortak akılla hareket ettiklerini söyledi.

Ankara’yı şeffaf bir yönetim anlayışıyla tanıştırdıklarını ifade eden Yavaş, 4 binden fazla ihalenin internetten canlı yayınlandığını belirterek “Belediye meclis toplantılarımız canlı yayınlanıyor. Sayıştay raporlarımız, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sizler adına harcanın paranın kuruşuna kadar nereye harcandığını görüyorsunuz.” dedi.

“Kırsal Kalkınma Desteklerimiz en ücra köşelere kadar ulaşıyor”

Başkan Yavaş, Yenimahalle ilçesinde de ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştıklarını kaydederek, “En az bizden öncekiler kadar asfalt yaptık, kavşak, kaldırım yaptık. Bunları belediyecilikten saymıyoruz. Nasıl seçildikten sonra rozetsiz olduysak aynı zamanda reklama da para harcamadık. Bir belediye başkanı reklama para harcıyorsa bunu kendisi için harcıyordur. Ben halkın parasını reklama da harcamayı zul görüyorum. Çünkü bunlar fen işlerinin yapacağı projelerdir. Asıl proje üretimi artırmak; kırsal kalkınma desteklerimiz en ücra köşelere kadar ulaşıyor” diye konuştu.    

“Emeklilere 6 aydır destek oluyoruz”

Daha önce kapı kapı dolaşarak paketlerle yapılan sosyal yardımlara Başkent Kart ile son verdiklerini hatırlatan Yavaş, “Vatandaşın parasını vatandaşa dağıtıyor” sözlerine ilişkin şu cevabı verdi:

“Elbette ne olacaktı? Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık? Tabii ki vatandaşa, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ve şu ana kadar sosyal destekte Türkiye’de bir numarayız.”

“50 bin kişiye destek oluyoruz”

Yavaş, Keçiören’de 50 bin kişiye sosyal destekte bulunduklarını belirterek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı.

“Keçiören Belediyesi 2022 yılında yüzde 4 oranında sosyal desteğe yatırmış 10 milyon lira. Bunun da 3 milyonunu harcamış. Biz 3 yıldır protein yardımı yapıyoruz ya ‘Ne var onda ben but veriyorum’ demiş. 2 bin 12 kişiye yardımcı olmuşlar. 10 milyon paranın 7 buçuğunu çılgın projelerine harcamışlar. Halbuki biz Keçiören’de 50 bin kişiye destek oluyoruz. Eğer siz kendi ilçenizde 50 bin kadar sosyal desteğe ihtiyacı olan insandan haberdar değilseniz kusura bakmayın belediyecilik anlayışımız arasında dağlar kadar fark var”  

Hibya Haber Ajansı