Başarılı oyuncu Burcu Şeritoğlu Altinpalmiye.com verdiği röportajda hedeflerinin büyük olduğunu söyleyerek adım adım zirveye çıkacağımdan şüphem yok dedi. İşte genç oyuncunun röportajından çok özel bölümler

ŞERİTOĞLU’NDAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR…

 

 Hayatınızı Özetleyecek Olsaydınız, bize neler söylerdiniz?

2000 yılında Adana’da doğdum. 2021 yılında Çağ Üniversitesi’nde şu anki hayallerimden farklı bir bölüm ve alana sahiptim fakat tercih etmedim. Üç kardeşiz ben ortancayım, daha sonra eğitimime 2005 yılında Rize de başladım ilkokul yıllarımda ailemin mesleğinden ötürü bir çok yerde devam ettim. Rize, Aksaray, Çorum gibi çeşitli yerlerde ikamet ettik. Lise yıllarımda Mersin’deydim, eğitimimi Cumhuriyet Meslek Lisesi’nde tamamladım. Daha sonrasında Çağ Üniversitesi Adalet bölümünden mezun olarak, Best Model yarışmasında ünvanımı aldım ve hemen akabinde bir sinema filmi teklifi ile sektöre adım attım.

 

Bir çok defilede podyumda bir çok tasarımcı ile çalışma fırsatı buldum, oyunculuk ve modellik eğitimlerimi tamamladıktan sonra tabii ki diplomalarımı aldım ancak eğitimlerime hala devam etmekteyim. Bu kadar kısa anlatabileceğim üstünkörü bir hikayem elbette ki olmadı sonuçta tek başına hedefleri için yola koyulmak radikal ama güzel bir hikaye ve serüvenin başlangıcıydı benim için değerli yazarların neden kitap yazdığını ve buna nasıl adım attığını hayatıma bende görmeye başladım.

 

Belki bunun için farklı güzel bir hikayem bir gün olur, okurlarım olur bunun için sektörümde daha fazla başarılar elde etmem gerektiğini düşünüyorum ama buna biraz zaman var. Ben her zaman kafasına koyduğunu yapan ve hayatın değerlerini bilerek yaşayan kendi halinde bir kadın oldum. İyi düşün iyi olsun diyerek bir çok hikaye yaşamış, yeri gelmiş düşmüş ama ah demeden gülmüş olmanın verdiği huzuru yaşıyorum bu beni hep biraz vurdumduymaz ama bir sonraki adım için motive etmiştir ve istediğim yere getirmiştir iyi hissetmek ve iyi hissettirmek başarının bence sırrı. Bir gün niye gençsin hala diye tartışılacak insanlar arasında görüyorum kendimi, sırrım kendim diye yıllar geçse de cevap verebilirim.

 

”Hırslı ve istikrarlı bir yapım var.”

 

Hep söylerler; neden mankenlik? Benim için hayal değildi çünkü doğuştan manken olarak doğduğumu söylerdi çevrem… Ve ben de bu konunun üzerine gittim, üzerine gittiğim konularda genellikle başarılı oldum. Hırslı ve istikrarlı bir yapım var. Yengeç burcu kadınıyım… Aşk, duygusallık, hırs ve güç benlik kavramlar. Yalnızca ben değil toplumumuzun kadınları ile gurur duyuyorum çünkü Türk kadınlarının haklarının savunulması ve güçlü olmalarından yanayım. Her kadın çalışmalı, ayakları üzerinde durmalı ve kendini ezdirmemeli.

 

Ben ailemden ve annemden bu şekilde öğrendim ve bu yüzden dimdik mutlu bir kadınım. Mankenlik de duruşu ve yürüyüşü ile bir bütün ifade. Meslek alanı benim için tasarımların askıdaki biçimi, önemli duruşu yürüyüşü, bakışıyla bir bütün.

Mesleğinize ilk adımı nasıl attınız?

 

Mesleğime 2022 senesinde Best Model Türkiye yarışması ile geldim. Yarışmada derece aldıktan sonra İstanbul’da yaşamaya devam ettim. Sektörde gerekli modellik ve yürüyüş eğitimlerimi Asil Çağıl’dan aldıktan sonra Fame Model’de FAME PHOTOMODEL 2022 ödülünü aldım ”Yılın En İyi Modeli” seçildim. Ardından Marmaris’e gittim ve orada Mis Aegean 2023 yarışmasına katıldım bu yarışma Türkiye ve Yunanistan adına yapılmış olan bir yarışmaydı ve burada aldığım ödül ile TÜRKİYE-YÜNANİSTAN dostluğu ödülünü aldım.

 

Medya ile aranız nasıl?

Medya ile aram gayet iyi Instagram’ı iş ağırlıklı kullansam da sosyal medyada hobilerimi de paylaşmaya özen gösteriyorum kamp, doğa, at binmek gibi spor faaliyetlerimi de paylaşıyorum.

Mesleki çalışmalarınızdan bahseder misiniz ?  

Yaklaşık olarak 4 yıldır mankenlik yapıyorum birçok defile ve organizasyon ile çalıştım.

Son çalışmanızı bize anlatır mısınız ? 

En son Bomonti Hilton ”İSTONMOD FASHION WEEK ORGANİZASYONU”nda yer aldım.

Mesleğinizin sizce stresli yanları neler ?

Bu meslekte öğrendiğim elbette özel duygular var sabır öz duygu duruş yürüyüş senkronize edip bütün haline getirip tıpkı yoga yaparken nasıl bir denge söz konusu ise benzer en çok ta beni gün sonunda topuklu ayakkabının ayağımda bıraktığı gün sonu yorgunluğu ancak sevdiğim mankenlik mesleğinin bana en tatlı gelen yanıdır.

 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Genel anlamda işim ve arkadaşlıklarım bir bütün olduğu için boş günlerimi bilgisayarım veya bir kahve eşliğinde veya müzik ile geçirmeyi seviyorum. Dj’lik alanı ilgimi fazlasıyla çekiyor ve ben bunu hobi olarak yapıyorum şimdilik… Bilemem bir gün işim ile bütün haline gelebilir.

 

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı? 

Biraz klişe olabilir fakat bu soru sorulduğunda geçmişe gidiyorum jenerik müziği ve bütün duyguları ile elbette’’ Titanik’’ diyorum duygusal ve güçlü bir ifade veren yıllar geçse de eskimeyen bir klasiktir benim için.

 

En sevdiğiniz şarkı?

‘’Back to Back -Amy Winehouse’’

”Disfruto”

En önemli icat sizce nedir ?  

 Müzik aletleri.

Doğada zaman geçirmeyi seviyorum ve gittiğim cennet gibi yerlerdeki atıklar beni üzüyor. Çevreciyim ancak bazı insanların buna olan duygusuz ve duyarsızlığı beni üzüyor, bu durum doğada yaşayan bütün canlıları etkiliyor ve bu bir çok canlıyı da katlediyor.

Keşke yapmasaydım dediğiniz şey var mı ?

Keşke demeyi sevmiyorum çünkü yapacağım her şeyi 3 defa düşünürüm.

Sizi en iyi tanımlayan kelime ?

Siyah ve kızıl.

Bu zamana kadar unutamadığınız mesleki deneyiminiz oldu mu?

Evet fitness ve eğitmenlik yaptığım günler çok keyifliydi.

-Hayatınızı bir kaç kelime ile tarif eder misiniz? Dolu, mutlu, tatminkar, eğlenceli, vs.

Heyecanlı bir o kadar sabırlı dengeli sevgi dolu duruş, bakış, sihirli sözcükler.

Hayallerinizin şu anki hayatınızı oluşturmada rolü neydi? Bu noktaya geldiğinizi hayal ediyor muydunuz?

Henüz 24 yaşındayım ve hayallerimin daha başındayım.