Hepsiburada’nın, deprem bölgesinde kalıcı refahın tesisine katkı amacıyla 2023 yılının Mart ayında başlattığı “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı kapsamında bölgedeki KOBİ ve esnafın Hepsiburada üzerinden ticaret hacmi 3,5 milyar TL’ye ulaştı; bölgede 2 bin 800’den fazla yeni işletme ise Hepsiburada ile e-ticarete başladı.

Hepsiburada, deprem bölgesindeki satıcılara destek olmak için başlattığı “Her Sipariş Bir Destek” ile depremin birinci yılında, bölgedeki iş ortaklarını desteklemeye devam ediyor.  

Bölgedeki çocuklar ve gençlere sosyal destekler de veren Hepsiburada, müşterilerinin de katılacağı “Her Siparişin Bir Hediyeye Dönüşüyor” kampanyası ile depremin birinci yıldönümünde onbinlerce çocuğa kitap ve oyuncak armağan edecek.

Türkiye'nin Hepsiburada’sı, geçtiğimiz yıl 6 Şubat ve sonrasında gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde sürdürülebilir, kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı kapsamında bölgeye verdiği desteği büyüterek devam ediyor.

"Her Sipariş Bir Destek" ile bölgeden ticarete destek devam ediyor

Hepsiburada, "Her Sipariş Bir Destek" kampanyası kapsamında, özel bir sayfa oluşturarak, bölgedeki KOBİ'ler, esnaf ve aile işletmeleri, girişimci kadınlar ve kadın kooperatiflerine destek sağlıyor. Hepsiburada tarafından, depremin ardından hayata geçirilen "Her Sipariş Bir Destek" projesi bir yıldır bir devam ederken, 29 Ocak - 11 Şubat tarihleri arasındaki kampanya sayesinde müşteriler alışverişleri ile bölgedeki satıcılara ve ekonomik toparlanmaya katkıda bulunuyor.

“Her Sipariş Bir Hediyeye Dönüşüyor”

Bölgedeki çocuk ve gençlere yıl boyu sağlanan eğitim ve sosyal destekler de depremin yıldönümünde artarak devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen “Her Sipariş Bir Hediyeye Dönüşüyor” projesi ile Hepsiburada, müşterilerinin de katkısıyla onbinlerce çocuğu oyuncak ve kitapla sevindirecek. 6 Şubat Salı günü Hepsiburada üzerinden verilen her bir sipariş tutara bakılmaksızın bir oyuncak veya kitaba dönüşerek bölgedeki çocuklara armağan edilecek.

"Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" büyüyerek devam ediyor

Hepsiburada, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programı kapsamında bölgedeki KOBİ ve esnafın Hepsiburada üzerinden ticaret hacmi 11 ay içinde 3,5 milyar TL'yi aştı. Programın başladığı günden itibaren yaklaşık 2 bin 800’den fazla yeni işletme, Hepsiburada ile e-ticarete adım attı. Ayrıca, programla girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler verilirken, 3 bin 300 girişimci kadın ile kadın kooperatifinin ticaret hacmi 30 Ocak 2024 itibarıyla 272 milyon TL'ye ulaştı.

Hepsiburada satıcılarının ürünlerini daha fazla öne çıkararak siparişlerini artırmaya olanak sağlayan HepsiAD ise, deprem bölgesindeki Hepsiburada satıcılarına ek fayda olarak, yapılacak yüklemelere iki kat fazla bakiye desteği sağlıyor.

İki E-Ticaret İhtisas Merkezi açıldı

Hepsiburada, bölgede e-ticaret ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt vermesi amacıyla depremin ardından 'E-Ticaret İhtisas Merkezleri'ni hayata geçirmeye başladı. İlk ikisi Adana ve Hatay'da açılan merkezler, bölgedeki satıcılara lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim konularında destek sağlamaya devam ediyor. Program kapsamında üçüncü merkezin kurulum çalışmaları da devam ediyor.

Hepsiburada’dan deprem bölgesine sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim desteği

Hepsiburada, deprem bölgesinde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. "Bir Gülüş Yeter" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle bölgede 4 binden fazla, toplamda ise 35 bin çocuğa ulaşıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca, "Yarınlara Söz" programıyla deprem bölgesindeki gençlere Hepsiburada tarafından eğitim desteği sağlandı.

Hepsiburada, Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü Programı ile bölgedeki 16 bin’den fazla KOBİ ve esnafı Hepsiburada’nın teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkanlarıyla desteklerken, iki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratmayı hedefliyor.

Hibya Haber Ajansı