Altınpark Beyaz Bahçe Düğün Salonu’nda düzenlenen programa CHP’nin Altındağ Belediye Başkan adayı Ramazan Değerli de katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Yavaş, pandemi dönemiyle birlikte sosyal yardım desteği alan kişi sayısının 158 binden 220 bine çıktığını dile getiren Yavaş, bu süreçte yaptıklarını şu sözlerle anlattı:

“Pandemi öyle bir dönemki; ev içinde insanların birbirine çok yanaşmadığı, ne kadar süreceği belli olmayan kapanma sürecinin ne kadar süreceği bilinmeyen bir ortamdı. Pandemi döneminde ne insanları maskesiz bıraktık ne de evinden çıkamayanları aç bıraktık. Ulaşabildiğimiz herkese bir şekilde ulaştık ve böyle bir dönemi hep birlikte atlattık.”

Pandemi döneminde internetin artan önemine dikkat çeken Yavaş, “Çocuklar Evde annesinin babasının telefonundan internete girmeye çalıştılar. 70 bin öğrenciye aylarca 10’ar GB internet vermek suretiyle onların da mağduriyetini giderdik.” dedi.

Yavaş, kırsala yapılan yardımlarla yerel üreticiyi desteklediklerini dile getirerek, “Kırsalda yaşayan insanların üretimlerini devam ettirmeleri için Türkiye’de ilk defa mazot yardımı, sıvı gübre yardımı ve tohum yardımları verdik. Bu sayede kırsalda yaşayanların Ankara için üretmelerini sağladık. Başkent Marketler açtık. Kadın kooperatiflerinden çok önemli alışveriş yaparak Başkent Marketlerde satılmasını sağladık.Kısacası Ankara’dan aldığımızı Ankara’ya verdik.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı