Deprem anına ve sonrasında yaşananlara, depremdeki kayıplara, teslim edilme sözü verilen konutlara değinen Babacan, “Vatandaşlarımız kıt kanaat imkanlarıyla başlarını sokacak eve kavuşamıyor. Bir sene oldu, bir sene.” dedi.

“İnsanlar eşlerini dostlarını yitirdi, yetmedi bir yıl sonra kayıplarını arıyor”

Babacan; onlarca, yüzlerce kayıp insandan haber alınamadığını ifade ederek, “Gerçekten katlanılması çok zor acılar bunlar. Yüzlerce insan yakınlarını soruyor. Yetkililerden, iktidardan ses yok. İnsanlar eşlerini dostlarını yitirdi, yetmedi ama hâlâ bir yıl sonra kayıplarını arıyor.” şeklinde konuştu.

“Allah bir daha ülkemize, milletimize böyle acılar yaşatmasın”

6 Şubat’ın Türkiye’nin aslında tüm yedi bölgesini vurduğunu söyleyen Babacan,  “Türkiye’nin 81 ilini, 85 milyonunu vurdu. Çok büyük bir acı yaşadık. Bir kez daha 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah bir daha ülkemize, milletimize böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

“Deprem bölgesinden iktidar partilerine oy verenlere hakaret eden zihniyeti en sert şekilde kınıyorum”

Babacan, 14 Mayıs seçimlerinden sonra deprem bölgesinden iktidar partilerine oy verenlere hakaret eden, aşağılayan, vatandaşı küçük gören zihniyeti de en sert şekilde kınadığını dile getirerek, “Demokrasilerde halkın iradesinden üstün hiçbir şey yoktur. Halkımız bir karar verdiyse hepimiz saygı duyarız, sonuçlarını kabul ederiz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı