Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yıl önce meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybedilen canların acısının ilk günkü tazeliğiyle yüreklerini yakmayı sürdürdüğünü belirterek, “Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Tedavileri halen devam eden yaralılara Allah’tan acil şifalar niyaz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihi sınamayı başarıyla vermiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye’nin tek yürek, tek bilek olduğunu, milletim depremzedelerin yanına koştuğunu, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliğinin ortaya konulduğunu vurgulayarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yad ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın.”

Hibya Haber Ajansı