Açıklamada, Kral Charles'ın ne tür bir kansere yakalandığı konusunda daha fazla ayrıntı verilmemekle birlikte, bunun prostat kanseri olmadığı belirtildi. Kanser, 75 yaşındaki hükümdarın kısa bir süre önce Londra Kliniği'nde iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada keşfedildi.

Buckingham Sarayı açıklamasında, Kral'ın "tedavisi konusunda tamamen olumlu olduğu" belirtildi.

Pazartesi günü düzenli olarak ayakta tedavi görmeye başlayan Kral, halka açık etkinliklerini ertelemek zorunda kalsa da, evrak işleri, kırmızı kutuları ve özel toplantıları da dahil olmak üzere devlet başkanı olarak anayasal rolüne devam edecek.

Açıklamaya göre Kral, hem oğulları Galler Prensi ve Sussex Dükü'nü hem de üç kardeşi Prenses Kraliyet, Edinburgh Dükü ve York Dükü'nü teşhisi konusunda şahsen bilgilendirdi. Sussex Dükü ve Düşesi'nin Ofisi, Prens Harry'nin babasıyla kanser teşhisi hakkında konuştuğunu ve önümüzdeki günlerde onu görmek için İngiltere'ye gideceğini doğruladı.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kral'ın iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle yakın zamanda hastanede geçirdiği operasyon sırasında, ayrı bir endişe konusu görüldü. Daha sonra yapılan teşhis testlerinde bir tür kanser tespit edildi. Majesteleri bugün düzenli bir tedavi programına başlamış olup, bu süre zarfında doktorlar tarafından halka dönük görevlerini ertelemesi tavsiye edildi."

Hibya Haber Ajansı