A1CAP, ACP… Şirketin 05.02.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile "Cevizli Mahallesi Zuhal Sokak Bina No. 46 D. 9 Ritim İstanbul Maltepe/İSTANBUL" adresinde faaliyet gösteren Şirketin Cevizli İrtibat Bürosu'nun 29.02.2024 tarihi itibarıyla kapatılmasına, müşterilerin genel müdürlük nezdine aktarılmasına, bu hususta III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ'in 42 nci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca Sermaye Piyasası Kuruluna bilgi verilmesi ile resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

ARDYZ… Şirket, Finansal Teknolojiler alanında faaliyet gösteren, insansız ve akıllı, bütünleşik ve gömülü finans ekosistem altyapısını sağlayan, OXİVO FİNANSAL TEKNOLOJİLER A.Ş.'nin de %100 oranında bağlı olduğu OXİVO GRUP BİLİŞİM A.Ş.'nin %51 hissesini 42.500.000 TL bedel ile hakim ortak olarak devralmıştır. Satın alım tutarımız, bağımsız değerleme şirketi tarafından belirlenen tutar üzerinden, stratejik iş ortaklığı kapsamında yaklaşık %40 oranında iskontolu olarak gerçekleşmiştir.

Oxivo Grup Bilişim A.Ş.; insansız ve akıllı perakende zincirleri ve ödeme teknolojileri alanına odaklanmıştır. İnsansız Akıllı Satış Terminalleri (Smart Vending Retail Machine) olarak adlandırılan; Hızlı Tüketim Ürünleri, Elektrikli Araç Şarj Üniteleri, Yiyecek ve İçecek Terminalleri, Otomotiv Sektörü Hizmetleri, Paylaşımlı Mobilite, Self Servis Kiosk, Toplu Taşıma Biletleme Kioskları, Mobil Ödeme Sistemleri (POS Cihazları vb.) gibi tüm insansız akıllı satış terminalleri (kendi kendi çalışan akıllı cihazlar) için gömülü ödeme cihazlarını donanımsal ve yazılımsal olarak Türkiye ve Avrupa'da ki birçok bankayla entegre ve bütünleşik şekilde sunmaktadır. Yapay zeka destekli geliştirmiş olduğu yazılım ile de marka sahiplerine müşteri sadakat uygulamalarını ve operasyon için stok/tüketim/lojistik tahminlemelerini merkezi bir platformda sunmaktadır. 

Oxivo Grup Bilişim A.Ş, Ürünlerini Hollanda, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa'ya ihraç etmektedir. Oxivo Grup Bilişim A.Ş.'nin resmi web sitesini https://www.oxivo.eu/ adresinden ziyaret edebilirsiniz.

AEFES… Şirketin 30 Ocak 2024 tarihli özel durum açıklamasında, Şirket ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal takvim çerçevesinde devam etmekte olduğu, Tek-Gıda İş Sendikası'nın 29 Ocak 2024 tarihinde grev kararı aldığı ve bu kararın görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı takdirde 26 Şubat 2024 tarihinde uygulanacağını duyurduğuna ilişkin bilgi paylaşılmıştı.

Alınan grev kararı karşısında Şirket Yönetim Kurulu, 5 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında, devam etmekte olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin yasal takviminin bir parçası olarak lokavt kararı almıştır. Lokavt'ın uygulama tarihi 2822. No'lu Toplu İş sözleşmesi, Grev ve Lokavt kanunu uyarınca ayrıca bildirilecektir. Tek-Gıda İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

BRKO… Şirkete ait Niğde İli Merkez İlçesi Koyunlu Köyü 455 Ada 6 Parsel sayılı taşınmazımız ile ilgili Niğde İcra Müdürlüğünün 2023/517 Talimat, Ankara Gayrimenkul satış İcra Müdürlüğü'nün 2022/2527 Esas dosyalarında yer alan İhalenin Feshi ile ilgili açılan davamız ile ilgili, Niğde İcra Hukuk Mahkemesi tarafından şirket lehine İHALENİN FESHİ kararı çıkmış olup karar aşağıdaki gibidir.     

T.C. NİĞDE İCRA HUKUK MAHKEMESİ Esas No : 2023/447 Esas dosya ile ilgili;  İHALENİN FESHİ KARARI "Niğde İcra Müdürlüğünün 2023/517 Talimat (Ankara Gayrimenkul satış İcra Müdürlüğü'nün 2022/2527 Esas) sayılı dosyasında 28/11/2023 tarihinde "Niğde İli Merkez İlçesi Koyunlu Köyü 455 Ada 6 Parsel" sayılı taşınmaz yönünden yapılan İHALENİN FESHİNE, "şeklinde karar verilmiştir.

EBEBK… Ocak 2024'te ebebek mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısı 4.186.387 olarak gerçekleşmiş olup bu sayı Ocak 2023'te 4.125.853'tür. Ocak 2024'te ebebek.com internet sitesi ziyaretçi sayısı 11.122.183 olarak gerçekleşmiş olup bu sayı Ocak 2023'te 12.455.409'dur.

EKGYO... Şirketimiz projelerinden İstanbul Ümraniye Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin kesin kabulü yapılmış olup Kesin Kabul Tutanağı 05.02.2024 tarihinde onaylanmıştır.

FONET… Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 18.12.2023 tarihinde yapılan 55.980.390,00 TL ile 2. en uygun teklifi verdikleri ‘'36 ay süreli Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) Hizmet Alımı'' ihalesi sonuçlanmış olup, ihaleyi Şirket kazanmıştır. Yasal itiraz süreci beklenmekte olup akabinde sözleşme imzalama aşamasına geçilecektir.

GLCVY… Şirket, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin 05/02/2024 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 3 portföyden 135,15 milyon TL anapara büyüklüğündeki 1 Kobi portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 14 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

GLRYH… A1CAP…PRDGS…RTALB…KARYE… Şirket ve Şirketin bağlı ortaklıkları A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ, ICG Finansal Danışmanık AŞ, Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ.nin 25.01.2024 tarihli yönetim kurul toplantılarında;                  

- Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ ("Kartal Enerji") sermayesindeki Koray Holding AŞ ve Orhun KARTAL'a ait payların bir kısmının ve/veya tamamının edinimi amacıyla teknik inceleme/değerlendirme süreçlerinin başlatılmasına,                                                                                                                                              

  - Kartal Enerji sermayesindeki payların edinimine ilişkin teknik inceleme/değerlendirme süreçleri sonucunda yatırım kararının netleşeceği, ilgili süreçlerin henüz tamamlanmadığı ve yatırım kararının kesinleşmediği göz önünde bulundurularak bahse konu süreçlerin sonuçlanması akabinde kamuoyuna açıklama yapılmasına ve II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6 ncı maddesi uyarınca açıklamanın ertelenmesine, ertelenme gerekçesinin ortadan kalkmasını takiben aynı gün kamuoyuna yapılacak açıklamada erteleme kararı ve bunun temelindeki sebepler ile ilan edilmesine, açıklanması ertelenen içsel bilgiye konu olan pay ediniminin gerçekleşmemesi durumunda konuya ilişkin kamuya herhangi bir açıklama yapılmamasına karar verilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde;  Kartal Enerji pay sahibi Koray Holding AŞ ile Şirket, ICG Finansal Danışmanlık AŞ, Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ, Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Smartgum Girişim Sermayesi Yatirim Fonu, A1 Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve A1 Portföy Yönetimi AŞ Pardus Vizyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu arasında, 05.02.2024 tarihinde Koray Holding AŞ.ne ait;                                                                                   

- 1.-TL nominal değerli 2.200.000 adet A Grubu nama yazılı payın 81.082.472,09 TL bedelle Güler Yatırım Holding AŞ.ne, - 1.-TL nominal değerli 2.750.000 adet A Grubu nama yazılı payın 101.353.090,12 TL bedelle RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ.ne,                                                            - 1.-TL nominal değerli 2.750.000 adet A Grubu nama yazılı payın 101.353.090,12 TL bedelle ICG Finansal Danışmanlık AŞ.ne,                                                                                                                                                   - 1.-TL nominal değerli 3.300.000 adet A Grubu nama yazılı payın 121.623.708,14 TL bedelle Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ.ne,                                                                                                                           - 1.-TL nominal değerli 2.695.000 adet B Grubu hamiline yazılı payın 73.914.201,90 TL bedelle Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Smartgum Girişim Sermayesi Yatirim Fonu'na,                                                                                    - 1.-TL nominal değerli 2.695.000 adet B Grubu hamiline yazılı payın 73.914.201,90 TL bedelle A1 Portföy Yönetimi AŞ Pardus Vizyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na ve                                                                          - 1.-TL nominal değerli 14.810.002 adet B Grubu hamiline yazılı payın 406.185.335,05 TL bedelle A1 Portföy Yönetimi AŞ İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na Devredilmesi hususunda taraflar arasında sözleşme imzalanmıştır.

Söz konusu pay devirlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunulacak olup, başvurunun olumlu sonuçlanması halinde pay devirleri gerçekleştirilecektir.                                                      Pay devirlerinin öngörüldüğü şekilde gerçekleştirilmesi sonrasında, A Grubu imtiyazlı payların sahibi olacak olan ve birlikte hareket eden Şirket, ICG Finansal Danışmanlık AŞ, Pardus Girişime Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve RTA Laboratuvarlari Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ, Şirket'in toplam oy haklarının %55,56'sına sahip olarak Şirket'in yönetim kontrolünü sağlamış olacaklardır. Bu kapsamda, Şirket, ICG Finansal Danışmanlık AŞ, Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ tarafından, söz konusu pay devirlerinin tamamlanmasını takiben II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin 11 nci maddesi gereğince Kartal Enerji sermayesinde pay sahibi olan diğer (B) Grubu pay sahiplerine yönelik olarak zorunlu pay alım teklifinde bulunulacaktır. 

Zorunlu pay alım teklifi fiyatı, Tebliğ'in 15 nci maddesi çerçevesinde;                                                                       - Payların satışına ilişkin anlaşmanın kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 27,0035 TL ile                                           - Pay alım teklifinde bulunan veya birlikte hareket ettiği kişilerce, pay alım teklifini doğuran pay alımları da dâhil olmak üzere, pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde hedef ortaklığın aynı grup paylarına ödenen en yüksek fiyat olan 27,4264 TL  Fiyatlarından yüksek olanı olacak şekilde 1.-TL nominal değerli (B) Grubu 1 adet pay için 27,4264 TL olarak belirlenmiştir.                                                                        

Söz konusu pay devrine izin verilmesi talebiyle Rekabet Kurumu'na yapılacak başvuru sonrası pay devirleri gerçekleştirilecek olup, pay devirlerinin tamamlanmasını takiben II-26.1 sayılı Tebliğ'de öngörülen süre içerisinde pay alım teklifi işlemleri gerçekleştirilecektir.

HEDEF… HFP… Şirketin yeni yatırımlarında kullanılmak üzere; bağlı ortaklık olan Hedef Portföy Yönetimi A.Ş.'nin 100.000.000 TL çıkarılmış sermayesinde sahip oldukları ve sermayenin %89,5'e tekabül eden B grubu 89.500.000 adet paydan, 4.500.000 adedinin Hedef Portföy Yönetimi A.Ş. Değer Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na satılmasına, beher pay satış fiyatının değerleme raporuna göre yaklaşık 18,54923315 TL olarak belirlenmesine pay devir bedelinin 83.066.549 TL olarak hesaplanmasına ve bu kapsamda Hedef Portföy Yönetimi A.Ş. Değer Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Girişim Yatırımı ve pay devir sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir. Söz konusu pay devirleri ile ilgili tüm işlemler 5.02.2024 itibarıyla tamamlanmıştır.

ISATR, ISBTR, ISCTR, ISKUR, TIB… İlgi: 25.03.2016 ve 06.02.2023 tarihli özel durum açıklamaları. İlgide kayıtlı açıklamalarda yer alan sürece ilişkin olarak TMSF ile karşılıklı ibra yoluna gidilmek üzere mutabakata varılmış ve yargılamaya konu bakiye, faiz dahil 48 milyon USD olarak TMSF'ye ödenmiş olup, ilgili tutarın tamamına 31.12.2023 itibarıyla gerekli karşılık ayrılacaktır.

ISGSY… Şirketin %16,67 oranında ortağı olan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin (TSKB) 31.12.2023 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş solo ve konsolide finansal raporları 05.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanmış olup aynı zamanda TSKB'nin internet sitesinde de yayımlanmıştır. Şirkete ilişkin temel büyüklüklerin de yer alacağı TSKB'nin finansal raporları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama mevzuatına uygun şekilde hazırlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayısıyla TSKB finansal raporlarında yer alan Şirketimize ilişkin bilgilerin, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açıklanacak ve TMS 29 hükümleri uygulanmış 31.12.2023 dönemine ilişkin finansal tablolarımızdaki büyüklüklerden farklılaşması beklenmektedir.         

Şirketçe TSKB'ye iletilen bağımsız denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış Aktif Toplamı 2.242.201.180 TL, Özkaynaklar 2.234.935.679 TL, Sabit Varlık Toplamı 3.446.652 TL, Faiz Gelirleri 21.186.896 TL, Cari Dönem Kârı 1.227.673.331 TL, Önceki Dönem Kârı ise 732.001.242 TL'dir. Şirketin SPK finansal raporlama düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2023 dönemine ait finansal raporlarının yasal süre dahilinde KAP'ta ve www.isgirisim.com.tr adresinde yer alan internet sitesinde yayımlanarak kamuya ilan edilecektir.

KARYE… Şirketin 25.01.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında;                                                                  Şirket sermayesindeki Koray Holding AŞ ve Orhun KARTAL'a ait payların bir kısmının ve/veya tamamının edinimi amacıyla Güler Yatırım Holding AŞ, Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ ve RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ tarafından teknik inceleme/değerlendirme süreçlerinin başlatılması nedeniyle adı geçen firmalar ile bilgi ve belge paylaşımında bulunulmasına,

Söz konusu firmalar tarafından Şirket sermayesindeki payların edinimine ilişkin teknik inceleme/değerlendirme süreçleri sonucunda yatırım kararının netleşeceği, ilgili süreçlerin henüz tamamlanmadığı ve yatırım kararının kesinleşmediği göz önünde bulundurularak bahse konu süreçlerin sonuçlanması akabinde kamuoyuna açıklama yapılmasına ve II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6 ncı maddesi uyarınca açıklamanın ertelenmesine, ertelenme gerekçesinin ortadan kalkmasını takiben aynı gün kamuoyuna yapılacak açıklamada erteleme kararı ve bunun temelindeki sebepler ile ilan edilmesine, açıklanması ertelenen içsel bilgiye konu olan pay ediniminin gerçekleşmemesi durumunda konuya ilişkin kamuya herhangi bir açıklama yapılmamasına, karar verilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde;                                                                                                                       Şirket pay sahibi Koray Holding AŞ ile Güler Yatırım Holding AŞ, ICG Finansal Danışmanlık AŞ, Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ, Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Smartgum Girişim Sermayesi Yatirim Fonu, A1 Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve A1 Portföy Yönetimi AŞ Pardus Vizyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu arasında, 05.02.2024 tarihinde Koray Holding A.Ş.'ye ait:

1TL nominal değerli 2.200.000 adet A Grubu nama yazılı payın 81.082.472,09 TL bedelle Güler Yatırım Holding AŞ.ne,                                                                                                                                                                   1TL nominal değerli 2.750.000 adet A Grubu nama yazılı payın 101.353.090,12 TL bedelle RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret AŞ.ne,                                                                                           1-TL nominal değerli 2.750.000 adet A Grubu nama yazılı payın 101.353.090,12 TL bedelle ICG Finansal Danışmanlık AŞ.ne,                                                                                                                                                 1-TL nominal değerli 3.300.000 adet A Grubu nama yazılı payın 121.623.708,14 TL bedelle Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ.ne,                                                                                                                         1-TL nominal değerli 2.695.000 adet B Grubu hamiline yazılı payın 73.914.201,90 TL bedelle Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Smartgum Girişim Sermayesi Yatirim Fonu'na,                                                                                  1-TL nominal değerli 2.695.000 adet B Grubu hamiline yazılı payın 73.914.201,90 TL bedelle A1 Portföy Yönetimi AŞ Pardus Vizyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na ve                                                                        1-TL nominal değerli 14.810.002 adet B Grubu hamiline yazılı payın 406.185.335,05 TL bedelle A1 Portföy Yönetimi AŞ İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na devredilmesi hususunda taraflar arasında sözleşme imzalanmıştır.          

Söz konusu pay devirlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunulacak olup, başvurunun olumlu sonuçlanması halinde pay devirleri gerçekleştirilecektir.

KARYE… Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği 11. Maddesi Kapsamında;  Şirketin 02.02.2024 tarihli yönetim kurulu kararınca onaylanan pay devirleri neticesinde;  Orhun Kartal'ın Şirket sermayesindeki payı %28,82'den %0'a düşmüştür. Koray Holding A.Ş.'nin Şirket sermayesindeki payı %30,91'den %59,73'e çıkmıştır.

KORDS… Şirketin kompozit teknolojileri alanındaki yetkinliğini daha ileri seviyeye ulaştırma stratejisi kapsamında, 2017'de Türkiye'de kurulan ve doğal elyaf takviyeli endüstriyel biyokompozitler geliştirerek sentetik kompozitlere çevre dostu alternatifler sunan sürdürülebilir ileri malzemeler şirketi B PREG Kompozit ve Tekstil Mühendislik Danışmanlık Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermaye artırımına katılım yoluyla, BPREG'in %10'una denk gelen 25.000 TL nominal değerli payın Şirket tarafından satınalma işlemi tamamlanmıştır.

MGROS… Şirket, ekli listede belirtilen 3 adet Migros, 11 adet Migros Jet ve kozmetik mağazacılığı formatında 3 adet Mion olmak üzere toplam 17 yeni mağazayı Ocak ayı içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmıştır. 31 Ocak 2024 itibariyle Şirketin toplam mağaza sayısı 3.368'dir. MRBAS,MRS… Şirketin "Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı N87/A Odunpazarı / Eskişehir" adresinde yeni şube açma talebi, Sermaye Piyasası Kurulu'nca olumlu karşılanmıştır. MRBAS,MRS… Şirketin "Karabaş Mahallesi Ankara Karayolu Caddesi Uluocak Plaza No 65 Kat 3 D 4 İzmit /Kocaeli" adresinde yeni şube açma talebi, Sermaye Piyasası Kurulu'nca olumlu karşılanmıştır.

SISE… Şirket Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ile bağlı ortaklıkları Şişecam Otomotiv A.Ş. ve Şişecam Elyaf Sanayii A.Ş.'nin üyesi olduğu Türkiye Cam, Çimento ve Toprak İşverenleri Sendikası ile Kristal-İş Sendikası arasında şirketimize ait Düzcam Kırklareli, Düzcam Mersin, Düzcam Bursa, Düzcam Ankara, Cam Ev Eşyası Kırklareli, Cam Ev Eşyası Eskişehir, Cam Ev Eşyası Denizli, Cam Ambalaj Mersin, Cam Ambalaj Yenişehir, Cam Ambalaj Eskişehir fabrikalarının ve şirkete ait 11 numaralı Çimento Toprak ve Cam İş kolunda yer alan diğer işyerleri ile Otocam Lüleburgaz fabrikası, Elyaf Balıkesir fabrikasının kapsamda olduğu yeni dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ve yine Şirket bağlı ortaklıklarından Camiş Madencilik A.Ş. Bilecik tesisi için işyeri toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 05.02.2024 tarihinde başlamıştır.

TSGYO… Şirket ana ortağı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin (TSKB) 31.12.2023 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş solo ve konsolide finansal raporları 05.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanmış olup aynı zamanda TSKB'nin internet sitesinde de yayımlanmıştır. Şirkete ilişkin temel büyüklüklerin de yer alacağı TSKB'nin finansal raporları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama mevzuatına uygun şekilde hazırlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayısıyla TSKB'nin finansal raporlarında yer alan Şirkete ilişkin bilgilerin, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açıklanacak ve TMS 29 hükümleri uygulanmış 31.12.2023 dönemine ilişkin finansal tablolardaki büyüklüklerden farklılaşması beklenmektedir. Şirketçe TSKB'ye iletilen bağımsız denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış Aktif Toplamı 3,366,099 Bin TL, Özkaynaklar 3,344,980 Bin TL, Sabit Varlık Toplamı 3,271,714 Bin TL, Hasılat Toplamı 99,836 Bin TL, Cari Dönem Kar/Zararı 1,535,587 Bin TL, Önceki Dönem Kar/Zararı ise 1,069,466 Bin TL'dir.                                                                           Şirketin SPK finansal raporlama düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2023 dönemine ait finansal raporlarının yasal süre dahilinde KAP'ta ve https://www.tskbgyo.com.tr adresinde yer alan internet sitesinde yayımlanarak kamuya ilan edilecektir.

VESTL… Özel Durumlar Tebliği madde 17'de düzenlenen haber ve söylentilerin doğrulanması yükümlülüğü kapsamında, bir kısım mecralarda çıkan haberlere istinaden, aşağıda yer alan açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür:                                                                                                                                                       

Şirket Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Vestel), %100 bağlı ortaklık Vestel Ticaret A.Ş. ve Vestel'in ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd., Vestel Electronica S.R.L., Vestel France S.A.S., Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) davacı sıfatıyla; Samsung, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A., TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin ise davalı sıfatıyla taraf olduğu, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2.053.200.000 EUR tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verilmiştir. Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.) lehe 684.400.000 EUR tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise, dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketçe kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkı yasal süresi içerisinde kullanılacaktır.

YAT, YFMEN… Şirket Ana Ortaklığı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin 31.12.2023 tarihli finansal sonuçlarının ilanı hakkında

Sermaye Piyasasında, Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1) 12/A maddesi uyarınca, Ana Ortaklık olan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olan Şirket Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.'nin, Tebliğde belirtilen süreler içinde kalmak kaydıyla Ana Ortaklık ile aynı anda ya da daha önce finansal raporlarını bildirmesi esastır.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından enflasyon muhasebesi uygulamasında, finansal raporların bildirimi için ek süre kullanabilme imkanının tanınması neticesinde, Kurul Karar Organı'nın 25/01/2024 tarih ve 6/137 sayılı Kararı Uyarınca, Kurul Kararı'nda ek süre verilen finansal raporlama dönemleri ile sınırlı olmak üzere Ana Ortaklık'tan daha sonra Finansal rapor açıklama imkanı tanınmıştır.

Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'nun düzenlemeleri çerçevesinde, 31 Aralık 2023 tarihli finansal raporlarından başlamak üzere, TMS 29 hükümlerini uygulamak suretiyle enflasyon muhasebesi uygulamakla yükümlü olmakla birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 12 Aralık 2023 tarihli 10744 sayılı, bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 31 Aralık 2023 tarihli finansal tablolarının, TMS 29 kapsamında yapılması gereken enflasyon düzeltmesine tabi tutulmayacağına dair kararı uyarınca Ana Ortaklık Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. 31 Aralık 2023 tarihli finansal tablolarını enflasyon düzeltmesine tabi tutmakla yükümlü değildir.

Ana Ortaklık Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin enflasyon düzeltmesine tabi olmayan ve bağımsız denetimden geçen 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren döneme ait konsolide ve konsolide olmayan finansal tabloları ve dipnotları, 5 Şubat 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin web sitesinde (https://www.tskb.com.tr/yatirimci-iliskileri/finansal-raporlar) kamuya açıklanmıştır.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren döneme ilişkin açıklanan yılsonu konsolide ve konsolide olmayan finansal tablolara dahil edilen Şirkete ait finansal tablolar, bağımsız denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış durumdadır. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren döneme ilişkin açıklanan finansal tablolarda, Şirketin 31 Aralık 2023 tarihli konsolide finansal tablolarına ilişkin yer verilen 5.598.442 bin TL Aktif Toplamı, 637.290 bin TL Özkaynak Toplamı, 74.785 bin TL Sabit Varlık Toplamı, 774.776 bin TL Faiz Gelirleri, 103.674 Bin TL Menkul Değer Gelirleri, 282.714 bin TL Cari Dönem Karı, 115.122 bin TL Önceki Dönem Karı ile 28.12.2023 tarih ve 81/1820 sayılı Kurul kararında belirlenen ek süre içerisinde enflasyon muhasebesine tabi tutularak bağımsız denetimden geçtikten sonra kamuya açıklanacak tutarlar arasında enflasyon muhasebesi kaynaklı fark oluşması beklenmektedir.

Şirket 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren raporlama dönemine ilişkin mali tabloları yukarıda sayılan işlemler tamamlandıktan sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve https://www.yf.com.tr/hakkimizda/fina nsal-raporlar adresinde yer alan internet sitede ilan edilecektir. İş bu açıklama Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.01.2024 tarih ve 2024/6 sayılı bülteni ile duyurulan 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı kararı uyarınca yapılmış olup, açıklamada yapılan bilgilerden doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan ederler.

YATVK… Şirket Ana Ortaklığı Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.'nin Ana Ortaklığı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin 31.12.2023 dönemine ilişkin bağımsız denetimden geçmiş solo ve konsolide finansal raporları 05.02.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanmış olup aynı zamanda Banka'nın internet sitesinde de yayımlanmıştır. Şirketimize ilişkin temel büyüklüklerin de yer alacağı Banka'nın finansal raporları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun muhasebe ve finansal raporlama mevzuatına uygun şekilde hazırlanmakta olup TMS 29 "Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama" hükümlerini içermemektedir. Dolayısıyla Banka finansal raporlarında yer alan Şirketimize ilişkin bilgilerin, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açıklanacak ve TMS 29 hükümleri uygulanmış 31.12.2023 dönemine ilişkin finansal tablolarımızdaki büyüklüklerden farklılaşması beklenmektedir. Şirketçe Banka'ya iletilen bağımsız denetimden geçmemiş ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış Aktif Toplamı 1.621.851 Bin TL, Özkaynaklar 674 Bin TL, Cari Dönem Kar/Zararı 371 Bin TL, Önceki Dönem Kar/Zararı ise 66 Bin TL'dir.

Şirketin SPK finansal raporlama düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanacak bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2023 dönemine ait finansal raporlarının yasal süre dahilinde KAP'ta ve şirketin https://www.yatirimvks.com.tr/ adresinde yer alan internet sitesinde yayımlanarak kamuya ilan edilecektir.

İşbu özel durum açıklaması Sermaye Piyasası Kurulu'nun 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı kararı uyarınca yapılmış olup açıklamada yer alan bilgilerden doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan edilir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı