Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde 2024 yılı enflasyon beklentisi %33 olarak açıklanmış ve son beklenti anketine göre güncellenerek %42’ye yükseltilmiştir. Piyasa koşulları dikkate alındığında, maaş/ücret artışlarını enflasyon farkının belirleyeceği görülmektedir. 

Enflasyon beklenti, tahmin ve hedefleri doğrultusunda; 2024 yılının kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirliler açısından zor geçeceği tahmin edilmektedir. Kış aylarının gelmesiyle birlikte hissedilen enflasyon daha da belirginleşmiştir. 1 Ocak itibariyle, maaş/ücret artışlarından çok daha fazlasının market ürünlerine, piyasa fiyatlarına ve zorunlu giderlere yansıdığı ekonomik olarak hissedilmektedir. 

Memur-Sen’in piyasa gerçeğini yansıtan haklı ve adil tekliflerine “evet” denilseydi kamu görevlileri enflasyon farkı ile değil toplu sözleşme kararı ile artış alacaktı. 

Memur-Sen olarak beklentimiz, fiyat istikrarı noktasında alınan tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce piyasalara yansıması, enflasyonu tetikleyen geçici etkilerin ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının son bulması, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.