6 Şubat’ta ilk depremin meydana geldiği saat 04.17’de Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Merkezi’nde gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Anma programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Parti Meclis Üyesi Cem Aydın, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş ve afet çalışmalarında bölgede görev yapan belediye personelleri katıldı.

6 Şubat’tan sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Hayatlarını enkazın altında bırakan yüzbinler oldu. Bizler ‘Beylikdüzü milletimizle tek yürek’ deyip, vatandaşlarımızın büyük çabaları ve yardımseverliğiyle bölgeye koşsak da yürekleri büyük bir acıyla yanan yüz binler olduğunu biliyorduk.” ifadelerini kullandı.

“6 şubat’ı hiçbir zaman unutmayacağız”

Başkan Çalık, bölgeye yardım elini uzatmak için Kaymakamlık ile koordineli bir şekilde çalıştıklarının da altını çizerek, “Şu belediye bu parti demeden 85 milyon yurttaşımızı eşit kabul eden bir anlayışla seferber olduk. Yaşadığımız bu tarifsiz acının üzerinden tam 1 yıl geçti. 6 Şubat’ı hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı