Bakan Tunç'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Adliye çalışanlarımıza yargı camiamıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Adalet Sarayı’nın önce D kapısından girmek isteyen 2 terörist, orada polislerin GBT kontrolü sırasında terörist oldukları anlaşılınca polislerden kaçmak istiyorlar. Polislerden kaçarak C kapısına geliyorlar. C kapısında polis güvenlik noktasındaki polislerimizle girilen çatışma neticesinde 2 terörist etkisiz hale getiriliyor. Öldürülüyor.

Çatışma sırasında 4 vatandaşımızda yaralanıyor. Vatandaşlarımızdan birisi kaldırıldığı hastanede vefat etti. 3 polisimiz bu çatışmada yaralandı. Yaralı olan vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi hastanelerde tedavi altına alınmış durumdalar. Buradan Yaralı polis ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Burada kahraman polisimiz, adliyede bekleyen güvenlik güçlerimizin özellikle kararlı bir şekildeki kahramanlığı ve dikkatli davranmasıyla hain terör saldırısı bir faciaya neden olmadan önlenmiş oluyor. Polislerimizi tebrik ediyorum.

Daha öncede Çağlayan’da bir terör girişimi olmuştu. Şehit savcımız Selim Kiraz odasında şehit edilmişti. Bu adliyede olmuştu. Bugün de belki aynı hain emellerini gerçekleştirmek isteyen hain teröristler kapıdan gitmek isterken kahraman polislerimiz tarafından etkisiz hale getirildiler. . Terörün her türlüsüyle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızda olayı yakından takip ediyorlar. Şu anda adli soruşturma devam ediyor. Soruşturmada bir başsavcı vekilimiz ve 5 Cumhuriyet savcımız görevlendirildi. 34 gözaltı var. Tüm detaylarıyla soruşturma devam ediyor."

Hibya Haber Ajansı