Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, Adıyaman’da ilk olarak valiliği ziyaret ederek Vali Osman Varol ile bir araya geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret ederek mevlid programına katılan Bayraktar, daha sonra anma programına geçti.

Tedbirleri almak bizlere düşüyor

Burada bir konuşma yapan Bayraktar, “Geri getiremeyeceğimiz canlarımız var. Onların hatıralarını yaşatmak, tekrar böyle bir felaketle karşı karşıya kalmamak, kaldığımızda da bunun üstesinden gelebilmek için gerekli tedbirleri almak bizlere düşüyor.” dedi.

Madencilere teşekkür

Bakan Bayraktar, 11 ilde her alanı etkileyen depremde, yakınları enkaz altında kalan doktorların, AFAD çalışanlarının vatandaşlara yardım etme gayreti içinde bulunduğunu vurgulayarak yaklaşık 10 bin madencinin de deprem bölgesinde görev yaptığını söyledi.

Madencilerin canlarını hiçe sayarak büyük bir fedakarlıkla görev yaptığını anlatan Bayraktar, “Ben huzurlarınızda onlara çok teşekkür ediyorum. Milletimiz adına, bakanlığımız adına onların kahramanca tutumlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

TPAO’nun nüvesi

Adıyaman’ın bakanlığı için çok özel bir yeri olduğunu da anlatan Bayraktar, “Bugün göğsümüzü gere gere Gabar’daki keşiften bahsediyoruz. Sakarya Gaz Sahasındaki keşiften bahsediyoruz. Onu yapan Türkiye Petrollerinin nüvesi, burası. Burada hala üretimimiz devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Adeta TPAO’nun doğuşuna, gelişimine ve bugünlere gelmesine ev sahipliği yapmış, TPAO’ya can vermiş Adıyaman’a biz de gereğini yapmaya gayret ettik.” ifadelerini kullandı.

10 bin kişiye yuva oldu

Bayraktar, bakanlık olarak Adıyaman’da konteyner kentler kurduklarını belirterek “Cendere Konteyner Kentte 266 konteynerin, Türmüz Konteyner Kentte 965 ve TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde de yaklaşık 200 konteyner ile beraber 10 bin depremzedenin konaklamasını sağladık. Halen buna devam ediyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı